HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis'te alevi-sünni tartışması

Meclis'te alevi-sünni tartışması

ANKARA (ANKA)- CHP Malatya Milletvekili Ferut Mevlüt Aslanoğlu'nun AKP'yi köylere hizmet götürürken "alevi köylerine" karşı ayrımcılık yapmakla suçlaması, Genel Kurul'da gerginliğe neden oldu.

AKP milletvekilleri CHP'li Aslanoğlu'nu "bölücülük ve ayrımcılık" yapmakla suçlarken, AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, "Aslanoğlu, milletvekili sorumluluğu ile bağdaşmayan ve vatandaşlar arasında ayrımcılık yapan talihsiz bir konuşma yaptı. Böyle bir ayrımcılığı kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz" dedi.CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun, İl Genel, Büyükşehir ve Belediye Meclislerinin yılda 3 kez olağanüstü toplantı yapmasına imkan tanıyan yasa teklifiyle ilgili yaptığı konuşmada, AKP'yi "alevi-sünni ayrımı" yapmakla suçlaması, Genel Kurul'ta AKP ve CHP'li milletvekilleri arasında tartışmaya neden oldu. Aslanoğlu'nun Malatya'da köylere hizmet götürülürken, "alevi köylerine" karşı ayrımcılık yapıldığını söylemesi ve "Belediyenin verdiği bir greyder geri alınıyor. Neden? Alevi köyü olduğu için" şeklindeki sözleri AKP'li milletvekillerinin sert tepkisine yol açtı. Aslanoğlu'na tepki gösteren AKP'li milletvekilleri, CHP'li vekili "bölücülük" yapmakla suçladılar.

Bazı AKP'liler yerlerinden kalkarak Aslanoğlu'na "bölücülük yapıyorsun" diye bağırırken Meclis Başkanvekili İsmail Alptekin de Aslanoğlu'nun mikrofonunu kapatarak sözlerini düzeltmesini istedi. Aslanoğlu konuşmasının ardından AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa ile Malatya Milletvekili Münir Erkal'ın yanına giderek iddialarını sürdürdü. Bazı AKP milletvekilleri Aslanoğlu'nun bulunduğu yere yönelirken gerginlik Grup başkanvekillerinin araya girmesiyle aşıldı.

FATSA: ŞİDDETLE KINIYORUZ

AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa ise yaptığı konuşmada, CHP'li Aslanoğlu'nu kınayarak, "Aslanoğlu, milletvekili sorumluluğu ile bağdaşmayan ve vatandaşlar arasında ayrımcılık yapan talihsiz bir konuşma yaptı. Böyle bir ayrımcılığı kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz" dedi. Türkiye'nin bir mozaik olduğunu da söyleyen Fatsa, "Hepimiz kardeş gibiyiz. Hizmette mezhep ve etnik ayrımcılık yapılmamıştır. Bu ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın, hangi etnik köken ve mezhepten olursa olsun bütün fertleri eşit ve özgür kabul ederiz" diye konuştu. Fatsa, Aslanoğlu'na "ne kadar bakarsan bak, AK Parti'de Alevi-Sunni ayrımı bulamazsınız" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler