HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis’te Çanakkale Zaferi özel oturumunda Ermeni Soykırımı iddiası

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti, CHP ve MHP Çanakkale Zaferi dayanışması gösterirken, HDP'li Levent Tüzel'in Ermenilerle ilgili ifadeleri tepki çekti.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı özel oturumu ile açıldı. Cemil Çiçek, yaptığı konuşmanın ardından Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere sırasıyla söz verdi. Söz alarak kürsüye çıkan AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi nedeniyle 20'şer dakikalık siyasi içerik taşımayan konuşma yaptı. Konuşmacılar AK Parti, CHP ve MHP'li tüm milletvekilleri tarafından alkışlanırken, HDP adına söz alan İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in siyasi içerik taşıyan konuşmasında Çanakkale Savaşı esnasında Ermeni aydınların sürgüne gönderildiği ve Ermeni soykırımı iddiası Meclis'in Çanakkale Zaferi ahengine gölge düşürdü. Tüzel'in konuşmasını sadece HDP'li İdris Baluken alkışladı.

MHP'Lİ HALAÇOĞLU'NDAN HDP'Lİ TÜZEL'E ERMENİ CEVABI

Levent Tüzel'in "Ermeni yurttaşlarımız, o Anadolu insanı, orada savaşırken iyiydi, ama öbür tarafta aynı tarihlerde İstanbul'da Babıali'de, Sultanahmet'te Ermeni aydınları sürgüne gönderiliyordu. Hepimizin övündüğü ‘Çanakkale geçilmez' şiarını kanları ile yazanların mirasına sahip çıkacaksak o zaman cephede savaşan Ermeniler, sürdüğüne, soykırıma uğratılan Ermeniler gerçekliğini, Hrant gibi değerli aydınlarımızın katledilmesine yol açan Ermeni politikalarımızı sorgulamalıyız” ifadeleri üzerine söz alan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Tarihle yüzleşmek çok kolay bir iş değildir. Herkesin tarihle yüzleşmesinde çok büyük fayda vardır. Ermeniler tarihleri ile hangi ölçüde yüzleşecekler onu belirlemek isterim. Siz Çanakkale'de ölüm kalım savaşı verirken, sizin tebaanız olan Ermenilerin Van'da isyan çıkartmaları, Rusya ile işbirliği yapmaları ve 80 bin insanı katletmeleri karşısında ne yapacaktınız? Zeytun'da isyan etmiş Ermenilere karşı 20 bin askeriniz İngilizler'le savaşmak yerine eğer Zeytun'a sevk edilmişse ne yapacaksınız? Her şeyden önce bunları yerli yerine oturtmak lazım. 1. Dünya Savaşı'nda hangi Kürt aşiretleri Ruslar'la işbirliği yapmışlardır? Başta Bedirhanlar olmak üzere pek çok aşiretten söz ediyorum, kimlere madalya takılmıştır Ruslar tarafından? Burada rastgele konuşmamak lazım” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da söz alarak Tüzel'in konuşmasına tepki gösterdi. Özel oturumda hükümet adına konuşmayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam yaptı.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler