HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis'te "fezleke" toplantısı

TBMM, CHP'nin başvurusu üzerine 19 Mart Çarşamba günü 4 eski bakan hakkındaki fezleke için olağanüstü toplanacak. CHP tam kadro olağanüstü toplantıya katılacak.

ANKARA (ANKA)- MHP'de de vekillerin büyük bir bölümünün katılımı bekleniyor. BDP ve HDP'de ise 5 ya da 6 milletvekilinin katılacağı ifade ediliyor.

CHP, 132 milletvekilinin imzasıyla 4 eski bakan hakkındaki fezlekelerin okunması ve genel görüşme açılması için Meclis'in olağanüstü toplanması çağrısında bulundu. CHP'nin başvurusu üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'i 19 Mart Çarşamba günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı.

İçtüzüğe göre 19 Mart Çarşamba günü olağanüstü toplantının başlayabilmesi için birleşimin başında yapılan açılış yoklamasında en az 184 milletvekilinin Genel Kurul'da hazır olması gerekiyor, aksi takdirde çağrı düşüyor.

-184 MİLLETVEKİLİ SALONDA OLURSA BAŞKAN ÇAĞRI YAZISINI OKUTACAK-

Birleşim yeterli çoğunlukla açılabildiği takdirde, Başkan, ilk önce çağrı yazısını okutacak ve bu toplantıyı gerektiren konu görüşülecek. Konu üzerinde gerekli işlemler tamamlanınca, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına devama karar vermediği takdirde, aravermeye devam olunacak.

-184 İÇİN MUHALEFETİN MİLLETVEKİLİ SAYISI YETERLİ-

CHP, olağanüstü toplantı çağrısı yapmadan önce muhalefet partileri ve bağımsız milletvekillerinin desteğini aradı. CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 134. MHP'nin sandalye sayısı 52, BDP'nin 26, HDP'nin 4. Bağımsız milletvekillerinin sayısı ise 14. Meclis'te muhalefetin ve bağımsız milletvekillerinin toplam sandalye sayısı 230.

-CHP TAM KADRO KATILACAK-

CHP, 19 Mart Çarşamba günü yapılacak olağanüstü toplantı için milletvekillerini yakın markaja aldı. CHP, milletvekillerinden yurt içi ve yurt dışı programlarını iptal ederek,19 Mart Çarşamba günü saat 15.00'te Genel Kurul'da olmalarını istedi. CHP'nin Çarşamba günü yapılacak olağanüstü toplantıya tam kadro katılacağı ifade edildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da Çarşamba günü yapılacak olağanüstü toplantıya katılacak. Kılıçdaroğlu, Çarşamba günü yapacağı Aydın mitingini de Cumartesiye kaydırdı.

-MHP'Lİ VEKİLLERİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ KATILACAK-

MHP'li vekillerin büyük bir bölümünün Çarşamba günü yapılacak olağanüstü toplantıya katılması bekleniyor. MHP Grubu milletvekillerine gönderdiği yazıda, Çarşamba günü saat 15.00'te TBMM Genel Kurulu'nda hazır olacak şekilde programlarını yapmalarını istedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Çarşamba günü Giresun'da saat 13.00'te, saat 16.00'da da Gümüşhane'de miting yapacağı duyuruldu.

-BDP VE HDP'DE KATILIM AZ OLACAK-

Edinilen bilgiye göre BDP ve HDP'de olağanüstü toplantıya katılımın 5 ya da 6 milletvekili ile olması bekleniyor. BDP eş genel başkanlarının da miting programları nedeniyle Genel Kurul'a katılmayacakları öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler