HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis’te “İsrail terörist” pankartı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye üzerinde "İsrail terörist” diye bir pankart asıp, Filistinli şehitler için Fatiha okudu.

TBMM Genel Kurulu'nun açılışında gündem dışı söz alan ve konuşma yapmadan önce üzerinde "İsrail terörist” yazan pankartı kürsüye asan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, mazlum çocuklar ve insanların terörist İsrail'in zulmünden dolayı hayatını kaybederken, insanlığın vicdanının da ölmeye devam ettiğini belirtti. "Ey Filistin, sen Mescid-i Aksa'sın, sen Miraç'sın, sen Kubbet-üs Sahra'sın, sen Hazreti Süleyman, Hazreti Zekeriya, Hazreti Ebubekir, Hazreti Ömer'sin. Sen ilk kubbemizsin. Ey Filistin, sen Resulallah'ı bağrına basan, Allah ile buluşturansın. Sen Haçlı ordularının, Haçlı zihniyetlerin korkulu rüyası olan ve barışı kanla değil, kudretle, davetle, sevgiyle tarihe kazıyan Selahaddin-i Eyyubi'sin. Sen ki Sultan Selahaddin-i Kurdi'nin bizlere mirasısın. Sen ki II. Abdülhamit'in adıyla tüm ümmetin toprağısın. Sen ki ümmetin namusu, şerefi ve haysiyetisin” diyen Cuma İçten, ümmetin namusu olan toprakların artık terörist İsrail tarafından ayaklar altına alındığını belirtti. Cuma İçten, "Ey Filistin, sen utanma, biz utanacağız. Sen başını eğme, biz başımızı eğeceğiz. Ümmetin namusu, şerefli bu topraklar, artık Siyonist, haydut, terörist İsrail tarafından ayaklar altına alındı. Onur, haysiyet ve insanlık bu Siyonistlerin elinde can çekişiyor” dedi.

1.5 milyar nüfuslu İslam dünyasının 8 milyon nüfuslu İsrail için ebabil kuşlarını beklediğini, ebabil kuşları geldiğinde taşları İsrail'e değil, suskun olan Müslümanlara atacaklarını söyleyen İçten, "Bazı Arap devletleri petrolleri sayesinde namuslarını ayaklar altına almışlar ve katliamlara göz yumuyorlar. Her sabah çocuklarını öpüp dışarı çıkan ve bu duruma sessiz kalan insanlar, utanın. 7 yaşında ellerini zafer işareti yaparak Siyonist askerlere cesurca kafa tutan Filistinli çocukları görüp izleyip sessiz kalanlar, utanın. Hâlâ Siyonistler için ağaçların, taşların dile gelmesini bekleyenler, utanın. Filistin'de 66 yıldır masum çocuklar katledilirken bundan siyasi rant devşirmeye çalışıp yalanlar ve iftiralarla bizi Siyonist alçaklarla iş birliği içerisinde gösteren içimizdeki hainler utanın. Hâlâ ‘İsrail terörist' diyemeyen korkaklar ve alçaklar utanın” diye konuştu.

Zulme sessiz kalanların, sözde hoca olarak geçinenlerin, İsrail'e terörist diyemeyenlerin utanması gerektiğinin altını çizen İçten, "Pensilvanya'da efendilerin kucağında oturanlar, hainler, Müslümanlara gelince horoz olanlar, Siyonist, terörist alçaklara gelince, İsrail'e gelince koyun olmayı çok iyi beceriyorlar, değil mi? Ey Pensilvanya, biraz şerefin, haysiyetin, namusun, onurun varsa bir beddua da terörist İsrail için de yap da biz de görelim, ‘İsrail, terörist devlettir' de de biz de görelim. Desene, diyemezsin, yapamazsın, efendilerin söyletmez sana. Siyonistler ve haçlılar, Selahattin Eyyubi'yi, Fatih Sultan Mehmet'i, Kanuni Sultan Süleyman'ı çok çok özlemişler ama hiç merak etmeyin, dedelerimizin torunuyuz ve mirasımıza sahip çıkarız, gerekirse bir bir şehit olup yüz binlerce defa dirilir ve yine gelip başınıza dikiliriz. İnancım şudur ki 1,5 milyar Müslüman aynı anda tükürse bu Siyonist alçakları tükürüğümüzle boğarız. İsrail, barışın ve insanlığın düşmanıdır. İsrail, büyümesin diye çocukları, doğurmasın diye anneleri ve karşı koymasın diye babaları katlediyor” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda "Her şey bir yana ben bir babayım, inanın 3 kızıma bakarken insanlığımdan utanıyorum. Mavi Marmara gemisinde 25 yıllık can dostum Ali Haydar Bengi terörist İsrail tarafından katledildi, şehit edildi. Bu yüzden bile Siyonist ve terörist İsrail benim için can düşmanıdır” ifadelerini kullanan Cuma İçten, konuşmasını terörist İsrail tarafından öldürülen Ali Haydar Bengi'ye ithaf ettiğini söyledi. İçten, Genel Kurul'da bulunan milletvekillerini Filistinli şehitler ve tüm şehitler için Fatiha okumaya davet etti.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler