HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis'te kürsüye kelle ile çıktı

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Meclis Genel Kurulu'nda kürsüye koyun kellesi ile çıktı.

Meclis'te kürsüye kelle ile çıktı

Meclis Genel Kurulu'nda Ensar Öğüt, partisinin, yanlış politikalar nedeniyle üreticinin zarar gördüğü, ithal edilen et ve hayvan fiyatlarının artmasının ve ülkeye kaçak et girişinin engellenemediği, tarım desteklerinin zamanında ödenmediği ve bu sorunlarla ilgili görevlerin gereklerini yerine getirmediği iddiasıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker hakkında verdiği gensoru önergesi üzerinde konuştu.

Öğüt, ithal hayvanlara dikkat çekerek, "Hangi ilde nereye bu hastalıklı hayvanların sakatatlarını gömdünüz, bu hastalıktan dolayı insanlar öldü mü? Savcıları göreve davet ediyorum" dedi.

KIYMAYI GÖSTERDİ

Yanında getirdiği torbadan kıyma çıkaran Öğüt, şöyle dedi:

"Bunu bir hanım sizin et süt kurumu mağazasından almış. Kızılay'daki mağazadan almış, fişi de burada. 'Ben bu eti aldım, evde pişirdim, et koktu, bu et bozuk, niye bana veriyorsunuz', ihbar etmiş, demişler ki 'ne yapalım ithal ette koku var'.Kokmuş eti millete yediriyorsunuz."

"KOKMUŞ ETİ MİLLETE YEDİRİYORSUNUZ"

Torbadan koyun kellesi çıkaran Öğüt şöyle dedi:

"Bu kelle, koyun kellesi... Sayın Bakan bir yazı yazıyor diyor ki sakatatları yemeyin imha edin, gömün, yakın, bu kelleleri yiyenler zehirlendi mi, zehirlenmedi mi? Bu bozuk et, bu da kelledir. İthal eti durduralım.Dışarıdan gelen hayvanların çoğu domuzların sakatatlarıyla yağından yapılan yemler var, onu yediği için, bize domuz eti yediriyorsunuz, hakkımı helal etmiyorum."

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler