HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis'te 'sahtekarlık' atışması

Meclis Genel Kurulu'nda Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerine "sahtekarlık" atışması damgasını vurdu.

Genel Kurul, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında saat 14.00'te açıldı. CHP, dün akşamki gizli oylamaya ilişkin itirazlarını dile getirirken usul tartışması istedi.

-"EVRAKTA SAHTEKARLIKTIR"-

Açılan usul tartışmasında konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Başta Sayın Elitaş (AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş) olmak üzere bu görüşmelerin gergin geçmesi için ne lazım geliniyorsa yapılıyordu, dün geceden beri de zatıaliniz de buna alet oluyorsunuz. Dün akşam yaptığınız iş hilenin de ötesinde evrakta sahtekarlıktır. Eğer İçtüzük uygulanacaksa disiplin bakımından önce TBMM Başkanlık Divanına oturduğu yerden talimat veren Elitaş için uygulanır. Yaptığınız iş evrakta sahtekarlıktır. Sizin bana meramımı sormadan oturumu kapatmanız da parlamento tarihinin en büyük kabalığıdır" dedi.

-KABA ATIŞMASI-

Aydın da, "Şu anda kabalığın en büyüğünü siz yapıyorsunuz Sayın Altay" diyerek karşılık verdi.

AK Parti ve CHP'li vekillerin yerlerinden "susturun" atışması ise tansiyonu yükseltti. Bazı vekiller sıra kapaklarına vurdu.

Altay, "Sayın Başkan burayı Nasrettin Hoca gibi size yönettirmeyeceğiz" diye konuştu.

Aydın da, "Biz de size yönettirmeyeceğiz o şekilde, burayı ben yöneteceğim, yönetecek olan burası" dedi.

-"ŞARK KURNAZLIĞIDIR"-

AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat da, "Genel Kurul bu konuda kararını vermiştir. İçtüzük uygulamasına açıklık getirmiştir. Katip üyelerin görevi Divan tutanağını imzalamaktır. 79 milyonun gözü önünde açıkça yapılan bir dürüst sayıma itiraz etmeyip sonucunu tutanağa bağlayıp Başkanlığa verdikten sonra kusura bakmayın bu şark kurnazlığıdır. Buna da Genel Kurul dün set çekmiştir" diye konuştu.

TBMM Katip Üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de, "Buradaki açıktan aleni oy kullanmayı gördüm ve milletvekillerimizi uyardım" dedi.

Ahmet Aydın da, "Siz bir Divan üyesisiniz. Siz partinin militanı gibi hareket edemezsiniz" diye konuştu.

-"ORADA TUZLUK GİBİ NİYE OTURUYORLAR"-

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da, "Eğer bir Divan varsa burada sadece Başkanlık değilse istediğiniz o Divan üyelerinin de gördükleri bir usulsüzlük varsa bu usulsüzlüğü tespit ettiklerinde şerh koyma hakları vardır. Aksi takdirde orada tuzluk gibi niye oturuyorlar Divan üyeleri, neyi gözlüyorlar? Bunu yapmaları gerekir" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler