HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis'te torba yasa kitaplı kavga

Torba Yasa tasarısında HDP Milletvekili Adil Zozani ile Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli arasında kavga çıktı.

Meclis'te torba yasa kitaplı kavga

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, muhalefetin, Torba Kanun Tasarısı'nın görüşmelerini geciktirmeye çalıştığını belirterek, "Engelleyici tutumunuzdan dolayı Soma'daki kardeşlerimize aylık bağlanamıyor" dedi. Canikli'nin bu sözlerine muhalefet partileri tepki gösterdi.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de Canikli'yi, Soma'da yaşamını yitiren madencilerin acısını sömürmekle suçladı. Zozani, Canikli'nin, muhalefete ilişkin sözleri nedeniyle özür dilemesi gerektiğini belirtti. Bu sırada Canikli, Zozani'ye "boş konuşuyorsun" dedi. Bunun üzerine Zozani ve Canikli arasında sözlü tartışma başladı.

Zozani'nin konuşmasını tamamlamasının ardından Başkanvekili Meral Akşener, birleşime ara verdi. Arada, Canikli ile Zozani arasındaki tartışma devam etti. Elindeki tasarı kitabını Canikli'ye vurmak isteyen Zozani'yi diğer milletvekilleri önledi.

Aranın ardından yeniden söz alan Oktay Vural, teklifi ile ilgili konunun açığa kavuşturulmasını istedi. Bunun üzerine Meral Akşener, grup başkanvekilleri ile görüşmek için birleşime yeniden ara verdi.

Meral Akşener, görüşmenin ardından, komisyon raporunu işlemden kaldırmak gibi bir yetkisinin olmadığını, tasarının görüşmelerine geçilebileceğini söyledi. Milletvekillerinin itirazlarını sürdürmesi üzerine Akşener, "Usul tartışması açmaktan beynim döndü" diyerek görüşmelere geçilmesini istedi.

Oktay Vural, tasarıdaki teklifinin geri çekilmesini talep etti. Yapılan oylamada, Vural'ın talebi kabul edilmedi. Tasarının tümü üzerinde görüşmeler başlandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler