HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis'te "Uşak" tartışması

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş'in, Kütahya'nın bazı ilçelerinin Uşak'a bağlanmasını istemesi Meclis'te Uşak ve Kütahya milletvekillerini karşı karşıya getirdi.

ANKARA (ANKA)- Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında saat 14.00'te toplandı. "Uşak ilinin il oluşunun 60.yılı" nedeniyle gündem dışı konuşan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş'in önerisi tartışma yarattı.

Güneş, Uşak ilinin sadece kendisine bağlı olan ilçelere değil, Kütahya iline bağlı olan Simav, Pazarlar, Şaphane, Gediz, Dumlupınar; Manisa iline bağlı olan Selendi, Kula; Afyon iline bağlı olan Hocalar ve Denizli iline bağlı olan Çivril ilçeleri başta olmak üzere birçok ilçelere de başta sağlık olmak üzere birçok yönden de hizmet verdiğini söyledi.

Güneş, bu ilçelerdeki vatandaşların en büyük talebinin resmi anlamda Uşak iline bağlanarak hizmet almayı daha da kolaylaştırmak olduğunu ifade ederek milletvekillerine de, "İnşallah burada gerçekleşecek halk oylamasına saygı göstermeleri ve bu yönde adım atılmasını temenni ediyorum" diye seslendi.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık da, Güneş'in önerisine, "Bu bölge iller açısından ciddi anlaşmazlıklara ve siyasi yönden büyük sıkıntılara yol açar. İllerimizin bu şekilde bir ilin ilçelerini kendilerine katarak büyütmeleri yerine hükümet bugüne kadar ihmal ettiği bölge illerindeki yatırımları çoğaltarak illerimizi büyütmek daha doğru yol olacaktır" yanıtını verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler