HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis'te 'zibidi' gerginliği

Meclis Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerine CHP ile AK Parti arasındaki "zibidi" atışması damgasını vurdu.

ANKARA(ANKA) - Genel Kurul'da İç Güvenlik Paketi'nin 58. maddesi üzerinde partisinin verdiği önerge üzerinde konuşan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın konuşmasının ardından tutanaklara şu konuşma yansıdı:

AYTUN ÇIRAY (İzmir) - İzmir Valisi bugün bir genelge yayımlamış. Biraz önce Sayın Valim burada okudu. Size çağrıda, Hükûmete çağrıda bulunuyorum: Bu zibidi Valiyi derhâl görevden alın! Bu zibidilik! (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

YILMAZ TUNÇ (Bartın) - O kürsüyü kirletme! O kürsüyü kirletmeye hakkın yok!

AYTUN ÇIRAY (Devamla) - Bu ülkede kimsenin suç işleme özgürlüğü olamaz.

METİN METİNER (Adıyaman) - Sana hiç yakışıyor mu?

AYTUN ÇIRAY (Devamla) - Yargıtay ve Anayasa Mahkemesinden Anayasa'yı toplumsal bir sözleşme yerine canı istediğinde çiğneyebileceği bir kurallar manzumesi gibi gören Erdoğan'a bir hukuk dersi vermeleri gerekmektedir. (AK PARTİ sıralarından "Hadi oradan!" sesleri)

METİN KÜLÜNK (İstanbul) - Sen mi hukuk dersi vereceksin!

AYTUN ÇIRAY (Devamla) - Aksi hâlde yargı ve hükûmet, görevi ihmal ve kötüye kullanma suçunu işlemiş olur. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

HAKAN ÇAVUŞOĞLU (Bursa) - Özlüyorsunuz, çok özlüyorsunuz ama yok yok.

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, lütfen...

AYTUN ÇIRAY (Devamla) - Kendinin de meşruiyet kaynağı olan Anayasayı ve hukuk kurallarını, tağyir, tebdil ve ilgaya teşebbüs eden birine kimse suç ortağı olmasın, hesabı sorulacaktır. (CHP

METİN KÜLÜNK (İstanbul) - Tek parti şeflik döneminden bahset, tek parti. Tarihinize bakın tarihinize, aynaya bakın. Faşist tarihin adamısınız siz! Faşizmin ayak sesleri sizin tarihinizde!

AYTUN ÇIRAY (İzmir) - Değerli arkadaşlar, "zibidi" demek Türk Dil Kurumuna göre "Yersiz ve zamansız davranış göstermek." demektir, bundan ibarettir. Diğer yandan... (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

"O ZAMAN SEN DE ZİBİDİSİN!"

RECEP ÖZEL (Isparta) - Yani, sen nesin? O zaman sen de zibidisin!

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, lütfen...

AYTUN ÇIRAY (Devamla) - Şimdi, biraz önce... (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

AHMET YENİ (Samsun) - Yazıklar olsun be!

AYTUN ÇIRAY (Devamla) - Siz onunla kafanızı yormayın. Asıl, kafanız neden karıştı, moraliniz neden bozuk biliyoruz. Bu yüzde 10 meselesi var ya, yüzde 10 meselesi, sizin boynunuzda bir demokrasi çıngırağı gibi sallanıyor, demokrasiye olan tavrınızın göstergesidir. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

MEHMET METİNER (Adıyaman) - Faşist geçmişinize bakın!

AYTUN ÇIRAY (Devamla) - Yüzde 10 barajı turnusol kâğıdıdır, herkes için turnusol kâğıdıdır, yüzde 10 barajı sizin için de turnusol kağıdıdır, yüzde 10 barajı Halkların Demokratik Partisi için de turnusol kâğıdıdır. İnşallah, Türk milleti bu turnusol kâğıdına bakıp kimlerin demokrat olduğuna, kimlerin terbiyeli, beyefendi olduklarına, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisinin grup toplantılarını izleyenler kimlerin terbiyesi konusunda karar vereceklerdir.

AHMET YENİ (Samsun) - Sayın Başkan, ağzından çıkan pis sözü düzeltmeyecek mi?

"ZİBİDİLİK YAPMAYIN, YERİNİZE GEÇİN"

RECEP ÖZEL (Isparta) - Hadi geç yerine, zibidilik yapmayın! Zibidilik yapmayın, yerinize geçin!

MEHMET METİNER (Adıyaman) - "Zibidi"yi zibidiye iade ediyoruz.

AHMET YENİ (Samsun) - Sayın Başkan, valiye "zibidi" dedi, bir şey demeyecek misiniz? Bir İzmir Valisine "zibidi" diyen bir milletvekiline bir cevabınız yok mu sizin? (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler