HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis’teki ‘küfür’ istifa getirdi

Küfür nedeniyle “Böcek Komisyonu”ndan istifa eden AK Parti’li Zeyid Aslan, Disiplin Kuruluna sevk edildi. Aslan özür diledi. Erdoğan da Aslan'ı kınadı.

Meclis’teki ‘küfür’ istifa getirdi
TBMM'de Böcek Komisyonu'nda AK Partili Zeyid Aslan ile CHP'li Kamer Genç arasında iki gün önce Genel Kurul'da yaşanan küfürlü kavga konusunda bugün kavga çıktı.
CHP'li bir grup milletvekili, başkanlığını AK Parti'li Zeyid Aslan'ın yürüttüğü TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu'na topluca giderek, CHP'li Genç'e yönelik küfürleri nedeniyle Aslan'ın komisyon başkanlığından ayrılmasını istedi. Komisyon'da CHP'li vekil kürsüye kalem fırlattı. Bunun üzerine vekiller birbirine 'Çık dışarı' dedi. CHP'li vekiller Başkan Zeyid Aslan'ın basşkanlıktan istifa etmemesi durumunda bir daha komisyon toplantılarına katılmayacaklarını söyleyerek toplantıyı terk etti.
Küfür krizi sonrası Zeyid Aslan komisyondan istifa etti.
**''İSTİFAMI YAZDIM, MECLİS BAŞKANLIĞI'NA GÖNDERDİM''**
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştıra Komisyonu başkanlığından istifa ettiğini söyledi.
Aslan, “İstifa dilekçemi yazıp Meclis Başkanlığı'na gönderdim” dedi.
Zeyid Aslan, AK Parti'den ya da milletvekilliğinden istifasının söz konusu olmadığını bildirdi.
**'ÖZÜR DİLİYORUM'**
Ak Partili zeyid Aslan: 'Meclis'ten, halktan ve tüm kadınlrdan özür diliyorum. Parti zarar görecekse, gereğini yapmaya hazırım'
**AK PARTİ, ASLAN'I DİSİPLİN KURULU'NA SEVKETTİ**
Başbakan Yardımcısı Arınç'ın hakkında ''Söylediği sözler kendisine de partisine de yakışmadı. Herhalde gereken yapılacaktır'' dediği Aslan'ıı, AK Parti Disiplin Kurulu'na sevketti.
**BAŞBAKAN: KINIYORUM**
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e mektup yazarak, AK Parti grubu olarak Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın sözlerini kınadıklarını, milletvekilini uyardıklarını belirtti. Başbakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından 30 Nisan 2013 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanlığına gönderilen mektuba bugün bir mektupla cevap verdi. Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek'e gönderdiği mektupta, Meclis'in saygınlığına gölge düşüren kaba ve yaralayıcı sözler konusundaki hassasiyeti paylaştığına değinerek, bir CHP'li vekilin Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanına, bir kadına, bir anne ve bir eşe yönelik edep ve adap dışı sözlü saldırılarının tartışıldığı bir ortamda, AK Parti'ye mensup bir vekil tarafından sarfedilmiş olan sözleri asla tasvip etmediğini belirtti. AK Parti Grup Başkanı Erdoğan, söz konusu sözleri AK Parti olarak kınadıklarını, milletvekilini uyardıklarını ve Grup Disiplin Kurulu'na sevkettiklerini hatırlattığı mektubunda, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin saygınlığına gölge düşürecek her tavır ve üslubun şiddetle karşısında olduğumuzu hatırlatmak isterim. Etkili yaptırımların ve cezaların uygulanması noktasında AK Parti Grubu olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu da bu vesileyle tekrar belirtmek arzusundayım" ifadelerine yer verdi.
**PARTİSİ AFFETMEDİ**
Başbakan Yardımcısı Arınç da tutanaklara da yansıyan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın Kamer Genç'e ettiği küfürlerin AK Parti'ye de kendisine de yakışmadığıı söyledi ve ''Küfürbaz milletvekilinin kendisine de partisine de Meclis'e de hayrı yoktur'' dedi.
**TUTANAKLAR YENİDEN SİTEDE**
Tartışmaların ardından tutanaklar bugün yeniden Meclis'in sitesine kondu. Bu kez sinkaflı küfürlerin olduğu bölümlerde nokta işaretleri var.
**CHP'Lİ İNCE'DEN TEPKİ**
CHP Grup Başkanvekli Muharrem İnce, önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmalara işaret ederek, “Sayın Başbakan, edep ve terbiye abidesi yardımcınızla birlikte, siz bu tutanakları, Salı günü grup toplantısında basının huzurunda, yüksek sesle okuyabilir misiniz? Burada suçlu olan, bu küfürleri eden Tokat milletvekilidir. Tokatlıların vicdanına sesleniyorum ama azmettiricisi Başbakan'dır. Suça azmettiren Başbakan'ın kendisidir” dedi.
İnce, dün beraberinde 13 milletvekiliyle birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü. İnce, 1 saat süren görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan olaylarla ilgili tepkilerini ilettiklerini anlattı.
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e yönelik sarf ettiği ve TBMM tutanaklarına yansıyan sözlerinin çerçevelenmiş halini gösteren İnce, Çiçek'e, “ibret vesikası” ve “demokrasi talebi” ilettiklerini söyledi. “İbret vesikası, Meclis'in tutanakları” diyen İnce, aynısını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da göndereceklerini söyledi.

[** **](https://www.mynet.com/gunun-ozet-haberleri)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler