HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Melda Onur: Topbaş umuyoruz ki bostanları korur

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)Başkanı Kadir Topbaş’ın imar planı değişikliğini meclise geri iade ettiği Yedikule bostanlarında açıklama yaptı.

Melda Onur: Topbaş umuyoruz ki bostanları korur

Onur, "Kadir Topbaş’ın karardan geri adım atması söz konusu. Umuyoruz böyledir. Umuyoruz ki bir İstanbullu olarak bu bostanları korur" dedi.

Melda Onur, İBB Meclisi’nden geçtiğimiz hafta oyçokluğu ile geçen Yedikule Mahallesi ile ilgili “Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Tadilatı”nın, UNESCO dünya kültür mirası içinde yer alan tarihi yarımadanın yönetim planına tamamen aykırı bir uygulama olduğunu söyledi.

YEDİKULE MARULUNU TRABZON’A, KAYSERİ’YE EKEMEZSİNİZ

Bostanların ayyaş yuvası ve tehlikeli bölgeler olduğunu yönündeki eleştirilere yanıt veren Onur, “Bostanlar korunarak daha güvenli, daha rehabilite edilebilir hale getirilebilir. Bostanları buradaki konakların bahçesi haline getirmektense, o konaklara da hizmet verebilecek çok güzel bir organik tarım bölgesi haline getirmek mümkündür” dedi. Bostanlarda yetişen Yedikule marulunun buraya özgü olduğunu vurgulayan Onur, “Burada halen Yedikule marulunun özelliklerini taşıyan bir toprak var. Yedikule marulunun tohumu Kayseri’ye, Trabzon’a ekerseniz olmaz. ‘Burası rekrasyon alanı olsun’, ‘buraya da iki tane hobi bahçesi koyalım’ diyerek olmaz. Yeşil olan alana park yapmak kadar abes bir şey yoktur” diye konuştu.

KADINLARI RAHAT BIRAKIRSAK KAZMA DA SALLARLAR, TOPRAĞI DA İŞLERLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ,“Kadınlara erkeklerin yaptığı her işi yaptıramazsınız. Onun narin yapısına ters düşer” sözlerine atıfta bulunan Melda Onur, geçen yıl bostanlara moloz dökülmesi esnasında marul hasatı yapan kadınların durumunu hatırlatarak, “Temmuz 2013 tarihinde burada bir kadının kepçenin önünde marullarını nasıl toplamaya çalıştığına tanık olduk. Demekki kadınları rahat bırakırsak kazma da sallarlar, toprağı da işlerler. Asıl amaç burada tarımı da bitirip burada topraktan geçinen bir avuç insanı da taşeronun kör kuyularında yok etmektir” dedi.

BOSTANCI ÇAY İKRAM ETTİ

Mimarlar Odası Genel Kurul Delegesi Gülay Yedekçi Arslan da planların tamamının yeniden gözden geçirilmesini, kamu yararı gözetilerek Osmanlı’dan günümüze kadar taşınan zirai sistemin işletildiği bir çalışma yapılmasını ve bostanların korunmasını istediklerini dile getirdi.

Yedikule Bostanları’nda yapımına başlanan süs havuzu inşaatı yakınında düzenlenen eylemin ardından, CHP Miletvekili Melda Onurve eylemciler yakınlarda bulunan bostanda çay içerek, bostancılarla sohbet etti. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler