HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Melih Gökçek, anket sonuçlarını açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 97 bin kişiyle yapılan son ankette kendisinin oy oranının yüzde 51.45, CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın ise 36.08 olduğunu söyledi.

Melih Gökçek, anket sonuçlarını açıkladı

AK Parti Beypazarı Seçim Bürosu'nun mitinge dönüşen açılışına katılarak AK Parti'nin Beypazarı adayı Tuncer Kaplan'a destek veren Başkan Gökçek, ülke gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmelerin yanı sıra rekor düzeyde bir katılımla gerçekleşen son anket sonuçlarına da dikkat çekti. Başkan Gökçek, Beypazarı'na yerel seçimlerden sonra yapmayı hedefledikleri projeleri ile de yüzleri güldürdü. 97 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen ankete ilişkin açıklamalar yapan Gökçek, şöyle konuştu:

"Ankara genelinde 97 bin kişi ile yaptığımız ankette şerefimi temin ediyorum ki oyumuz yüzde 51.45 çıktı. CHP'li Mansur Yavaş'ın oy oranı yüzde 36.08, MHP ise yüzde 10 oranında. Beypazarı'nda da gün geçtikçe bize olan muhabbetiniz artıyor. Mansur Yavaş ile ilk ankette arada 3 puan vardı benim lehimde, ikinci ankette 9 puana çıktı, üçüncü ankette fark 12 puana çıktı. Bu topraklara hizmet vermek için varız. Benim hizmetim çoksa bana oy verin, azsa vermeyin. Her zaman bir sözüm var, üçlü olsun güçlü olsun. İktidar AK Parti, büyükşehir AK Parti, inşallah ilçe de AK Parti'li olacak. Sonra da isteyin bizden, biz de size hizmet edelim. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.”

Beypazarı ilçesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarına katıldığını anımsatan Gökçek, "Önce Ankara'nın ilçesiydiniz, artık Ankara Büyükşehir'in ilçesisiniz. Bundan sonra bu yolda birlikte yürüyeceğiz. Bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, Beypazarı Ankara'ya bağlı olmasa da sanki bağlıymış gibi hizmet vermeye çalıştık” diye konuştu.

BEYPAZARI'NA VERİLEN DESTEK

Başkan Gökçek, sık sık alkışlar ve sloganlarla kesilen konuşmasına Beypazarı'na Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapılacak hizmetleri anlatarak sürdürdü. Rahatsızlığı nedeniyle açılışa katılamayan mevcut Başkan Cengiz Özalp'e şifa dileklerini gönderen Başkan Gökçek, "Verdiklerimiz vereceklerimizin teminatı olacak” diyerek, Beypazarı'na 4 yıl içinde yapılan yatırımları şöyle özetledi:

"80 km uzunluğunda içme suyu borularınızı yeniledik. 55 bin 430 metre kanalizasyon hattı döşedik. İki yıl içinde 7 bin 466 ton asfalt döktük. Bir iki sokak var, önümüzdeki ay ona da asfalt göndereceğim. 2 adet çöp kamyonu, 2 cenaze aracı, 1 kepçe, 1 su tankeri, 1 itfaiye aracı, 1 yol süpürme aracı, 1 de transformers minibüsü hediye ettik. İnözü Su Terfi İstasyonu ve Gülağaç Arsenik Arıtma tesisi yaptık. Ancak o küçük bir tesis olduğu için kireçten, asbestten arındırılmış suyu içebilmeniz için içme suyu arıtma tesisinin temelini Aralık ayında attık. Ya seçimde ya da seçimden sonra inşallah bitecek ve arıtılmış su içeceksiniz. Şehir merkezi içinde kalan çöplükten Allah'ın izniyle kurtulacaksınız. Bugüne kadar kapatırdık da çöpün aktarılması lazımdı. Büyük bir konteynırla Sincan'a gitmesi lazımdı. Başkan Cengiz ile baskı yaptık Çevre Bakanlığı'na bir çöp konteynırı almak için. Parasını aldık, ihalesini yaptık, konteynır gelince çöpleriniz konteynıra koyulacak, direkt Ankara'ya gidecek. Beypazarı'na dökülmeyecek. Konteynır gelir gelmez bu çöplüğü kapatıp mesire alanı yapacağız. Bu da yeni sözümüz. Biliyorsunuz Atatürk Parkı vardı. Adı parktı ama biçareydi onu yeniledik, pırıl pırıl yaptık. 23 bin metrekare Ankara Parkı'nı yaptık. Bin 200 metre uzunluğunda Ilıman Deresi Islah Çalışması, 5 km uzunluğunda ana bulvar üzerine çimleme çalışması, Gazi Gündüzalp işyeri önü yenileme ve Atatürk Parkı önüne saat kulesi yapıldı. Mevsimlik çiçekler ve ilaçlama için gerekli malzemeyi 3-4 senedir Ankara Büyükşehir Belediyesi hediye ediyor.

Diriliş Camii bahçe duvarı restorasyonunu gerçekleştirdik. Çöp konteynırı, piknik masası ve bank yardımı yaptık. Elimizden geldiği kadar köylerimiz dahil yardımlar yapmaya çalıştık. Bu yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı.”

Başkan Cengiz Özalp'in belediye kasasını 13 trilyon lira borç ile teslim aldığını ve borçları sıfırladığını vurgulayan Başkan Gökçek, "Geçen dönemde Mansur Bey 30 dükkanı satmış, Cengiz Bey 30 dükkan yaptı ve belediyesini mülk sahibi yaptı. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YEREL SEÇİM SONRASI YAPILACAK HİZMETLER

Başkan Gökçek, yerel seçimler sonrası Beypazarı'nda gerçekleştirmeyi planladıkları hizmetleri ise şöyle sıraladı:

"Pis su arıtma tesisi bitecek. 2014 yılından sonra Beypazarı'nın kanalizasyon derdi kalmamış olacak. En büyük arzunuz buraya doğalgaz gelmesi. Doğalgaz Büyükşehir'den çıktı ama 41 km Polatlı'dan buraya inşallah doğalgazı çektirmek için elimizden geleni yapacağız. Enerji Bakanı'nı bizzat ben sıkıştıracağım, bunun sözünü veriyorum. Beypazarı maden suyu. Doğalgaz buraya gelirse şişecamı kurup, 300 kişi istihdam edecek. Trona üretimi de yüzde 50 artacak. 500 kişi de orada istihdam sağlanacak. 800 kişilik istihdam AK Parti'nin doğalgazı getirmesi ile olacak. Özellikle Kırbaşı havzasında 11 köyü sulayacak baraj projesi var. Sulama barajı yapılması için Bakan Bey ile görüştük. Kargı Barajı ihalesi yapıldı. Kırbaşı ve 11 köy civarı bundan faydalanacak. Allah nasip ederse dev bir aile yaşam merkezini ben hediye edeceğim. BELMEK kurslarını açacağız. Gençlik merkezi kuracağız. Stadınızı derleyip, toparlayıp, yenileceğiz. Ben Ankaraspor'u amatörden aldım, Süper Lig'e çıkardım. Ankaraspor'un 19 yaşı var. A takıma atlıyorlar. Beypazarı'ndan besleyip 3. Lig'e çıkaracağım. Elimden gelen gayrete söz veriyorum. Bir de Beypazarı'ndaki amatör spor kulüplerinin forma, ayakkabı, eşofmanlarını hibe olarak verelim. Sanayici kardeşlerim başka yere taşınmak istiyormuş. Özel bir yer tespit edip alt yapısını bedava yapmak kaydıyla İvedik Organize Sanayi'de yaptığımız gibi dört dörtlük sanayi bölgesi haline getirmek istiyoruz. Eski itfaiye meydanı ve hastaneyi de satın almak kaydıyla buraya inşallah güzel bir belediye binası ve iş merkezi ile otopark yapmak da bizim boynumuzun borcu. 22 dönüm filan. İnşallah onu da Tuncer kardeşimle yapmış olacağız. Turizm konusunda da oturup yeni projeler üreteceğiz. İkinci gelişimde anlatırım inşallah. Ankara'dan Beypazarı'na hafta sonlarında özellikle turlar düzenleyeceğiz. Vatandaşın kolay gelmesi için de büyük otobüslerimizden temin edilecek. Beypazarı turizmi katlanmış olacak. En önemli proje, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte önümüzdeki ay bir protokol imzalıyoruz. Protokol ile Ankara'nın tüm ilçelerinde üretilen her türlü ürünün Ankaralılara direkt birinci elden satılmasını temin edeceğiz. Özellikle Beypazarı'nda tarımla ilgilenen kardeşlerimize ayrı bir müjde olacak. Ne üretiyorsanız direkt satabileceksiniz. Nerenin ürünü daha güzel ise ambalajlayıp güzelce takdim edebiliriz. Ankara ilçelerini Türkiye'ye tanıtıp mallarını en güzel ambalajlar içinde satmak istiyoruz.”

"Tuncer kardeşimi size emanet ediyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, "Allah nasip ederse bu seçimlerde Beypazarı da bütün Ankara'da olduğu gibi bize en güzel şekilde oy verecek” dedi.

ÜLKE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Konuşmasında Türkiye'de son günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde de bulunan Başkan Gökçek, 10 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye'nin nereden nereye geldiğine dikkat çekti. AK Parti iktidara geldikten sonra 17 bin km otoyol yapıldığını söyleyen Gökçek, "Önümüzdeki 5 yıl içinde de Beypazarı-Nallıhan yolunu yapmak boynumuzun borcu” diye konuştu.

AK Parti iktidarı ile Türkiye'nin hızlı trenle tanıştığını, her şehre bir havalimanı yapıldığını, Türk Hava Yolları'nın Avrupa'nın üçüncü havayolu şirketi haline geldiğini, 232 baraj inşa edildiğini, 545 hastanenin hizmete açıldığını, 60 kişilik sınıfların 20 kişiye kadar indiğini, tüm öğrencilere bedava kitap ve tablet bilgisayar dağıtıldığını anlatan Başkan Gökçek, Türkiye'nin kendi silahını, helikopterini, tankını üreten bir ülke haline gelerek silah sanayinde de bir numaraya yükseldiğini vurguladı. Türkiye'nin füze yapımına da başladığına dikkat çeken Başkan Gökçek, AK Parti iktidara geldikten sonra 10 yılda 107 katrilyon yardım dağıtıldığını vurguladı. Son 4 yılda hükümet tarafından 4 büyük projeye imza atıldığına dikkat çeken Başkan Gökçek, İstanbul'a 3. havalimanı, İstanbul Kanalı, Boğaz'a 3.köprü ve iki nükleer santral ile ülkenin toplam 60 katrilyon kazanç elde edeceğini açıklayarak, "Yabancıların aklı başından gitti. Onun için Türkiye'yi karıştırmaya karar verdiler ve Gezi olaylarını başlattılar. Bu olaylar tamamen yurt dışında organize edildi” dedi.

Ukrayna'da benzer olaylar patlak verdiğine işaret eden Başkan Gökçek, "Ukrayna'yı ateş gölüne çevirdiler, iktidarı yıktılar. Daha önce Gürcistan, Mısır, Sırbistan, Afganistan'da yaptılar. Başarılı olamadıkları tek ülke Türkiye oldu” diye konuştu.

"ŞUBAT AYI SONUNDA ODTÜ YOLUNU AÇIYORUZ”

Gezi olaylarından sonra ODTÜ'de başlatılan eylemlerde de başarısız olunduğunu kaydeden Başkan Gökçek, "Şubat ayı sonunda inşallah ODTÜ yolunu açıyoruz” dedi. Aralık ayına gelindiğinde ise 5 davanın aynı anda açıldığını belirten Başkan Gökçek, özellikle seçim öncesi dönemin beklendiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bunu anlamak mümkün değil. Ama ne yaptılar? Algı yönetimi yaptılar. Getirdi bir ayakkabı kutusu koydular, içinde 4.5 milyon dolar olduğunu söylediler. O neoconların, önceden insanlara algı yönetimi yapmak için zihnini bir yere endekslemek için yaptığı bir oyun. Kutu deyince yolsuzluk, kutu deyince Recep Tayyip Erdoğan, kutu deyince AK Parti, yani biz akla gelmeye başladık. Ama esas soygun ne? Bilir misiniz cambaz vardır,panayırlarda gezer. Aniden düşüyormuş gibi yapınca ‘cambaza bak düşüyor' diye bağıran cepçiler, ceplerden paraları çeker. Şimdi ‘cambaza bakın' yerini ‘kutuya bakın' aldı.”

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın borsada 46.5 milyon dolarlık kayıp yaşandığı sözlerini anımsatarak konuşmasına devam eden Başkan Gökçek, "Cambaza bak, kutuya bak” derken, devletin cebinden 75 katrilyon para çıktığını vurguladı. Bu kaybın elektrik, doğalgaz, mazot fiyatlarına yansıyacağına da dikkat çeken Başkan Gökçek, yükselen faizlerle sanayicinin, tüccarın zor durumda kalacağının altını çizdi. AK Parti'nin bu sorunların üstesinden geleceğine vurgu yapan Gökçek, neocanların partileri de yeniden dizayn etmeye çalıştığını kaydetti. Gündeme dair konuşmalarını bir taleple bitiren Başkan Gökçek, "AK Parti'ye gönül verenler var, vermeyenler var. AK Parti'yi sevmeyebilirsiniz, Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmeyebilirsiniz, Melih Gökçek'i sevmeyebilirsiniz, Tuncer Kaplan'ı sevmeyebilirsiniz ancak çocuklarınızı, ülkenizi seviyorsanız, bu ülkenin hortumcular tarafından hortumlanmasını istemiyorsanız, emanet de olsa oylarınızı AK Parti'de toplayıp, yüzde 50'nin üzerinde tutmalısınız” diye konuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler