HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Melih Gökçek'in istifasına bu görüntü damga vurdu!

Melih Gökçek günlerdir süren istifa muammasına bugün son verdi. Yaptığı toplantıyla canlı yayında istifa eden Melih Gökçek'in konuşması sırasında ağlayanlar dikkat çekti. Gökçek konuşması esnasında, 'Dünyanın en iyisiyim ama Erdoğan istifamı istedi' açıklamasını yaparken Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Anket A.Ş.'nin Genel Müdürü Belma İlhan da gözyaşlarını tutamadı.

Erdoğan'ın isteğiyle istifa eden Melih Gökçek, Belediye Meclisi’ni olağanüstü topladı ve görevini bıraktı. Toplantıya CHP ve MHP’li üyeler katılmadı. Gökçek, 23 yıllık Ankara yönetimini anlattığı konuşmasında “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın en başarılı belediyesi olduğunu” savundu. Görev süresi boyunca yaptığı icraatları anlatan Gökçek, “Emir demiri keser. Erdoğan’ın talimatını yerine getiriyorum. Cumhurbaşkanının emrine uyarak belediye başkanlığı görevini bırakıyorum.” dedi.

Gökçek “Değerli arkadaşlar, ben Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olalı 23 yıl oldu. Elhamdülillah 5 dönemdir Ankara’ya hizmet etmeye çalışıyorum. Bir muhasebe olması ve bir yönüyle 23.5 yılın hesabını verme adına neler yaptığımı anlatmak istiyorum. 1994 yılında Ankara’nın adı Bozkır Ankara’ydı. Meyhane ve malum evlerle dolmuştu. İstanbul’da 4 bin 640 kişiye bir cami düşerken, Ankara’da bu bin kusura inmiştir. Artık Ankara’nın adı mabetsiz şehir değil, inanç şehridir. Ankara, metroyu bizimle tanıdı. Teleferikle bizim sayemizde tanıştı. Yollarımızı genişlettik. 312 tane köprü, alt ve üst geçit yaptık. Kesintisiz trafik akışını Türkiye’ye biz öğrettik. 139 tane yaya üst geçidi yaptık. 1994 yılında hatırlar mısınız Ankara’da trafikte 394 kişi vardı, trafikten geçilmiyordu. Şimdi 7 kat arttı araç sayısını, trafik hani nerede?" açıklamasını yaptı.

GENEL MÜDÜR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Gökçek istifasını bu sözlerle açıklarken Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Anket A.Ş.'nin Genel Müdürü Belma İlhan da gözyaşlarını tutamadı.

KONUŞMASINI DUA İLE BİTİRDİ

Gökçek konuşmasını “Bizden görünüp bizden olmayan içimizdeki fitnecileri helak et Yarabbi” duasıyla bitirdi.

AKP'deki istifa operasyonunda şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifa etti. Geriye bir tek Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur kaldı.


En Çok Aranan Haberler