HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meral Akşener'in kuracağı yeni partinin ismi ortaya çıktı

Meral Akşener önderliğinde yarın kurulacak yeni siyasi partinin ismi sır gibi saklanırken kulislerde “Türkiye’m” ismi konuşulmaya başlandı. Partinin kurucuları isime ilişkin bilgi vermezken, Sinan Oğan, Twitter üzerinden yaptığı 'Türkiye'm' paylaşımı dikkat çekti.

Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın partinin ismi konusunda uzlaştı. Koray Aydın tarafından daha önce kamuoyuna duyurulan, Merkez Demokrat Parti adı ilgi görmedi. Üçlü daha sonra yaptığı toplantılarda ve görüşmelerde yeni bir isim arayışına başladı. ‘Anadolu’, ‘Birlik’, ‘Ata’nın aralarında bulunduğu bazı isimler partiye ad olarak düşünüldü. Ancak son olarak kulislerde yeni oluşuma “Türkiye’m” isminin verilmesinin uygun olduğu konusunda görüş birliğine varıldığı öne sürüldü.

"İSMİ AKŞENER AÇIKLAYACAK"

Yeni partinin kuruluş toplantısına çağrı afiş ve videolarında da sıkça kullanılan Türkiye vurgusu da ismin, “Türkiye’m” olacağı iddialarını güçlendirdi. Avaz Türk’ün haberine göre kurucular kurulunda yer alan birçok kişi, partinin adını genel başkanın açıklayacağını belirterek yorum yapmaktan kaçındı.

DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIMLAR

Akşener’in kurduğu yeni parti sürecinde yer almayan Sinan Oğan’ın da sosyal medya hesabından yorumsuz yaptığı, Türkiye’m :)” paylaşımı dikkat çekti.

Yeniçağ gazetesinde köşe yazarlığı yapan Orhan Uğuroğlu’nun “Türkiye’m iyi olacak, Türkiye’m güçlü olacak” başlıklı yazısında yer alan, “İnanın, güvenin Meral Akşener gelecek, Türkiye’m iyi olacak, Türkiye’m güçlü olacak” sözleri de yeni partinin ismine vurgu olarak yorumlandı.


En Çok Aranan Haberler