HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meral Akşener'in yeni partisi seçime girse AKP ne kadar oy alır?

SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, Meral Akşener'in partisinin seçime girmesi halinde yüzde 13-20 arasında bir oy alabileceğini ve böylesi bir durumda AKP'nin oy oranının yüzde 42'yi geçemeyeceğini savundu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019'daki seçimlerde CHP, Akşener, HDP ve bir de farklı bir aday çıkması durumunda birinci turda yüzde 42'yi geçemeyeceğini öne süren Bayrakçı, aday olarak öne sürdüğü isimle de gündem yarattı.

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, KRT'de Çağlar Cilara'nın programında 2019 Seçimleri hakkında araştırma sonuçlarını açıkladı. Hakan Bayrakçı, MHP’den ihraç edilen ve yeni parti kurma hazırlığında olan Meral Akşener’in partisinin seçime girmesi durumunda yüzde 13 – 20 arasında bir oranda oy alacağını, bu durumda AKP’nin alacağı oyun ise yüzde 42’yi geçemeyeceğini iddia etti.

Bayrakçı, “ Akşener'in partisinin müthiş bir rüzgar estireceğini biliyorum. Ama Akşener partiyi kurunca göreceğiz” dedi.

‘İLHAN KESİCİ HDP’NİN OYLARINI ALIR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019'daki seçimlerde CHP, Akşener, HDP ve bir de farklı bir aday çıkması durumunda birinci turda yüzde 42'yi geçemeyeceğini söyleyen Bayrakçı, ikinci turda Kesici ile Erdoğan'ın olması durumunda İlhan Kesici'nin Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 52-53 ile kazanabileceğini söyledi.

Bayrakçı Kesici'nin kaybetse bile yüzde 49'da kalacağını da sözlerine ekledi. Bayrakçı, "Haftaya seçim olsa yüzde 51 ile Kesici alır. Erdoğan ile kafa kafayadırlar" dedi.

Bayrakçı'ya göre İlhan Kesici HDP'nin oylarının tamamını ikinci turda alabilir.


En Çok Aranan Haberler