HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin AK Parti'de istifa

AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Hidayet Şeker, partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Şeker, başka istifaların olacağını da belirtti.

Şeker, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Nisan Pazartesi günü istifasını Genel Merkeze sunduğunu söyledi. İstifasına gerekçe olarak partisinin 30 Mart seçimlerinde Mersin'de elde ettiğibaşarısızlığı gösteren Şeker, teşkilatların önünü açmak gerektiği düşüncesinde olduğunu belirtti. Bir başarı iddiasıyla Mersin'deki yerel seçimlere hazırlandıklarını ve katıldıklarını hatırlatan Şeker, "Ancak başarılı olamadık. Bunun sorumlusunun da yönetim olduğunu düşünüyorum. O nedenle hem tabanı rahatlatmak hem de önümüzdeki gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse genel seçimlere daha güçlü bir yönetimle girebilmek adına istifa etmeyi uygun buldum" dedi.

Mersin'de bir yönetim değişikliğine ihtiyaç olduğuna inandığını ifade eden Şeker, "Taze kan, yeni bir heyecan, yeni bir yapılanma olması gerektiğine inanıyorum. Maalesef 30 Mart'ta bu kenti genel iktidarla buluşturamadık. Biz hizmet için, hizmetkar olmak için varız. Halkımıza tepeden bakamayız. Tabanın beklentisine cevap vermek durumundayız. O nedenle teşkilatın önünü açmak adına en doğru kararı vermeliyiz" diye konuştu.

Mersin'de hizmet üretmeyen bir yerel iktidarın 30 Mart'ta değişmiş olmasının kendilerini mutlu ettiğini, ancak partilerinin seçimi kaybetmiş olmasının büyük üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Şeker, "Eğer bu kenti AK belediyecilikle buluşturabilseydik, Mersin gerçekten büyük hizmetler alacaktı. Bu kente hizmet etmenin, Mersinlilerin hizmetkarı olmanın gururunu, onurunu yaşayacaktık. Ancak olmadı. Bunun üzüntüsü büyük" şeklinde konuştu.

Kendisiyle birlikte, yönetimden yaklaşık 10 kişinin daha istifa edeceğini ileri süren Şeker, eğer ortada bir başarısızlık var ise, bunun sorumlularının tamamının istifa etmesi gerektiğini savundu.

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde, AK Parti Mersin'de 13 ilçeden sadece birini kazanabilmişti. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler