HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mesud Barzani Ankara'da

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Ankara'da. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Kuzey Irak'tan gerçekleşen bu ilk ziyarette Barzani'nin Türk hükümetine desteğini yinelemesi bekleniyor.

Mesud Barzani Ankara'da

Esenboğa Havaalanınında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun karşıladığı Barzani'nin Ankara'daki ilk durağı MİT oldu.

Temasları akşam saatlerinde başlayacak Barzani önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Başbakan Binali Yıldırım ile görüşecek.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanının önceki ziyaretilerinde de olduğu gibi Dışişleri yetkilileriyle de görüşmesi bekleniyor.

Bu kritik ziyarette Barzani'nin terörle mücadelede işbirliğinin önemine dikkat çekmesi bekleniyor. Kuzey Irak'taki FETÖ okularının durumu da önemli bir diğer konu başlığı olacak.

SURİYE'DEKİ GELİŞMELER ELE ALINACAK

Ayrıca peşmergenin de destek verdiği Musul operasyonunu ve Suriye'deki gelişmeler de masada olacak.

ABD Başkan Yardımcısı Biden'in ziyareti sırasında da Ankara'da olacak olan Barzani'nin yarın Meclis'i ziyaret etmesi bekleniyor.

Mesud Barzani, darbe girişiminin ardından bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a darbe girişimi sırasında verilen halk desteğinin, Erdoğan'ın bölgesel siyasetteki güçlü pragmatik yaklaşımının bir sonucu olduğunu söylemişti.

Iraklı Kürt lider, Erdoğan'ın Suriye'deki Kürt gruplarla Türkiye'deki Kürtlere yönelik politikalarına rağmen, Türk halkının "demokratik yoldan seçilmiş” liderini desteklemek için sokaklara dökülmesini desteklemişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler