HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan 'PYD' cevabı

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı ve Avrupa Konseyi Dönem Başkanı Marina Kaljurand ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından, Bakanlık konutunda ortak basın toplantısı yaptı.

Çavuşoğlu Fırat kalkanı operasyonuna tepki gösteren PYD lideri Salih Müslim'e, "Bataklıktan bahsediyor... Sen burada Türkiye’nin ne yapacağını değil sana ne olacağını düşünmelisin. Türkiye’nin hedefi bataklığı kurutmaktır. Senin ajandan buysa sen de korkabilirsin" cevabını verdi. Bakan şöyle konuştu: Bir an evvel demokratik güçlerin içindeki YPG unsurları da Fırat'ın doğusuna geçmelidir. ABD de bunun sözünü verdi. Bizim yaptığımız anlaşma bu. Aksi takdirde çok net söylüyorum gereğini yaparız."

Gündeme dair sorulara cevap veren Çavuşoğlu şunları söyledi:

DEAŞ’a karşı yaptığımız mücadele ortada. Son dönemde Türkiye’ye karşı saldırıları artırdı. Hedefimiz DAİŞ’i aşağı doğru süpürmek.

Tanklarımız şu anda gereğini yapıyor. TSK’nın planları aksamadan devam ediyor.

Peki Salih Müslüm YPG PYD neden rahatsız oldu. Onlar DAİŞ’le mücadele etmiyorlar mıdır:Esasen kendilerine teşekkür ediyoruz. Müttefiklerimize sürekli anlatmak istediğimiz şeyi itiraf etti.

PYD’nin gizli ajandası ortada. Bir an evvel bu demokratik güçleri içindeki YPG unsurları da Fırat’ın doğusuna geçmelidir. Aksi takdirde Türkiye olarak gereğini yapacağız.

Bataklıktan bahsediyor... Sen burada Türkiye’nin ne yapacağını değil sana ne olacağını düşünmelisin.Türkiye’nin hedefi bataklığı kurutmaktır. Senin ajandan buysa sen de korkabilirsin.

Ama eğer Suriye’nin bütünlüğünü savunuyorsan tedirgin olmamalısın.

PUTİN ANTALYA’DAKİ MİLLİ MAÇA KATILACAK MI?

Şu anda bir plan yok. Dün akşam sosyal medyada çokça yer aldı. Ama henüz böyle bir karar yok. Çok da iyi olur. normalleşme sürecine katkı sağlar. Antalya'da yaşayan Rus dostlarımız da buna büyük ilgi gösterdiler. İki liderin katılması da anlamlı olur. Ama henüz böyle bir teyit yok.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler