HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MGK toplantısında 'terör' vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı 5,5 saat sürdü. MGK, Binali Yıldırım için de bir ilk oldu

MGK toplantısında 'terör' vurgusu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan MGK'da, başlıca konular PKK terörü ve Türkiye’nin temel ulusal güvenlik sorunları oldu.

4 yeni ismin katıldığı toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık yaptı. Binali Yıldırım, ilk defa MGK toplantısına başbakan sıfatıyla katıldı. Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Veysi Kaynak ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ilk kez kurul üyesi olarak MGK toplantısında yer aldı.

14.30’da başlayan MGK toplantısı, saat 20.00 sıralarında bitti.

Bugün yapılan MGK toplantısı, 65. Hükümet'in ilk MGK'sı olarak kayıtlara girdi.

MGK SONRASI YAZILI AÇIKLAMA

MGK toplantısının ardından yazılı açıklama yapıldı;

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması amacıyla yürütülen faaliyetler, terör ve teröristle mücadelede gelinen aşama, milli güvenliğimizi tehdit eden ve bir terör örgütü olan paralel devlet yapılanmasına karşı alınan tedbirler görüşülmüştür.

Devletin hukuk sınırları içinde, kararlılık ve hassasiyetle yürüttüğü operasyonlar neticesinde, halkın desteğini alamayan ve teslim olmaktan başka çaresi bulunmayan terör örgütünün ve siyasi uzantılarının bölgede yaşayan vatandaşlarımızın temsilcisi olmayacağı vurgulanmıştır.

Bölücü terör örgütünün Suriye kolu olan PYD/YPG'nin Prag, Stockholm, Berlin ve Paris'te temsilcilik açmasına izin verilmesinin, ülkemizi kana bulayan teröristlere imkan ve cesaret verdiği, bu tutumun dostluk ve müttefiklikle bağdaşmayacağını, verilen kararın yeniden değerlendirilmesinin Türkiye tarafından beklendiğinin altı çizilmiştir.

DAEŞ terör örgütüne karşı yürütülen mücadele ile bu örgütün ülkemize yönelik saldırıları, kapsamlı şekilde değerlendirilmiş, terörden arındırılmış güvenli bölge ile uçuşa yasak bölge uygulamasının gerekliliği bir kez daha ortaya konmuştur.

KOMUTANLAR ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE

İlk MGK'sına katılan Başbakan Binali Yıldırım, toplantı öncesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki kuvvet komutanlarıyla görüştü. Yarım saat süren toplantı Çankaya Köşkü'nde, basına kapalı yapıldı.

MGK NEDİR?

MGK, Türkiye'nin millî güvenlik siyasetinin tayini, tespiti ve uygulaması ile ilgili kararların alınmasını ve gerekli kurumlar arası eşgüdümün sağlanması konusundaki görüşlerini Bakanlar Kurulu'na bildirmekle görevlidir.

MGK NE ZAMAN TOPLANIR?

Gerekli haller dışında iki ayda bir defa cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan MGK, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Başbakan yardımcıları, Adalet, Millî Savunma, İçişleri, Dışişleri Bakanları, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı'ndan kurulur.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler