HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP, "CHP ile ittifak" iddialarına ne dedi?

Oktay Vural, yerel seçimlerde MHP ile CHP'nin ittifak yapacağı haberlerini yalanlayarak, "Bu haberler, doğrudan doğruya AK Parti kulislerinin uydurması, pazarlaması ve manipülasyondur" dedi.

EDA IŞIK ANKARA (İHA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm sürecini eleştiren Vural, "Tencere, tava çalanları evlerinden topluyorsunuz da elinde silah, belinde bomba olanlara hiçbir şey yapmıyorsunuz. Ay yıldızlı bayrağı satıyor diye bayrakçıyı gözaltına alıyorsunuz da belinde silah, bombayla dolaşan PKK teröristlerine karşı gıkınız çıkmıyor. Bu nasıl bir düzen? PKK'nın bu tavırları karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır. Dik dur. PKK terör örgütünün karşısında neden eğiliyorsun, bükülüyorsun? Neden Öcalan'a mecbur ve mahkumsun? Öcalan mı mahkum sen mi? 'Analar ağlamasın' dediniz; Cizre'de, Diyarbakır'da asayiş birimlerini gördüğü zaman ağladı analar. Bu milletin anasını ağlattınız" dedi. Başbakan Erdoğan'ın kredi kartları ile ilgili sözlerini değerlendiren Vural, hükümetin uyguladığı ekonomik politika sayesinde milletin borçlandığını ve kredi kartlarına mahkum olduğunu ileri sürerek, faiz lobisinin de bu şekilde ihya olduğunu savundu. Vural, bulundukları ülkelerde iflas tehlikesi yaşayan banka kuruluşlarının, Türkiye'ye gelip banka aldıklarını ve 3,5 yılda amorti ettiğini belirterek, "Milletin boğazını sıktın, gelirini azalttın, bankalara mecbur bıraktın. Dünyanın en pahalı benzinini kullandırıyorsun. AKP benzin fiyatını 5 liranın üzerine çıkardı. Bravo. Bunun için 'ulusa sesleniş' programı yapması lazım Başbakan'ın; 'müjdeler olsun ey vatandaşım, sana dünyanın en pahalı benzinini kullandırıyorum' diye. Yakında derler ki; 'benzin fiyatını artırdık az kullansınlar diye" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, bir gazetecinin yerel seçimlerde CHP ile MHP'nin ittifak yapacağı iddiasını sorması üzerine, şunları söyledi: "44 yıldır şerefiyle, namusuyla siyaset yapan, Türkiye'nin tek dirençli kalesi, Türk milletinin direnişi MHP üzerinden kulis bilgileriyle ittifaklar oluşturuluyor, yönlendirmeler yapılıyor asparagas haberlerle... Bunu mertçe söyle AKP. Kulis bilgileri... Hangi kulislerde, AKP kulislerinde. Yükselen MHP'ye milletin yönelmesini engellemek için AKP ve CHP kutuplaşması oluşturmak istiyorlar. MHP sadece ve sadece milleti ile ittifak yapar. Bugün Türk milleti AKP-CHP tahterevalli politikasına mecbur değildir. MHP, bu iki siyasi partinin de yanlış politikaları karşısında güçlü bir alternatif olarak yegane tutarlılığı olan bir siyasi partidir. Bu haberler, doğrudan doğruya AKP kulislerinin uydurması, pazarlaması ve manipülasyonudur. Çünkü AKP'nin tek korkusu MHP'dir. Biraz er meydanında siyaset yapın. Böyle kalleş siyaset olur mu?" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, üzerinde uzlaşma sağlanan 48 maddenin geçmesinin, tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmasının da önünü açabileceğine ilişkin açıklamasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruya ise Vural, "Adama sorarlar o zaman; 'kanunu neden değiştirmediniz' diye. Siyaseti mertçe yapın. Hodri meydan. Mehmet Ali Şahin, milletvekillerinin tutukluluğunun sona ermesini istiyorsa, eğer bir gram siyaset ve fikir namusu varsa kanun teklifini imzalar, getirir" karşılığını verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler