HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP Genel Başkan adayı Oğan: Ülkücülerin kimseye verecek bir partisi yoktur

Oğan, partilerinin ele geçirilmek istendiğine vurgu yaparak, "İster paralel yapı, ister sarayın yapısı, ister emperyal yapı kim olursa olsun. Biz ülkücülerin kimseye verecek bir partisi yoktur" dedi.

MHP Genel Başkan adayı Oğan: Ülkücülerin kimseye verecek bir partisi yoktur

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, partilerinin ele geçirilmek istendiğine vurgu yaparak, "İster paralel yapı, ister sarayın yapısı, ister emperyal yapı kim olursa olsun. Biz ülkücülerin kimseye verecek bir partisi yoktur" dedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde partililerle bir araya gelen MHP Genel Başkanı Sinan Oğan, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayıp, kırmızı gül dağıttı. Türkiye'de kutlu bir yürüyüş başlattıklarını belirten Oğan, Türk siyasetinin önünün tıkandığını ve buna 'Dur' demek gerektiğini söyledi. 'Analar ağlamasın' diyenlerin bu ülkenin analarını ağlattığını belirten Oğan, "Türkiye'nin dört bir yanında annelerimiz bu vatan için evlatlarını toprağa verirken her gün ağlıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının hayal perest politikaları, bu ülkenin en çok da birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine zarar veriyor. Bu gün hiç olmadığı kadar Milliyetçi Hareket Parti'sine ihtiyaç var. Bugün hiç olmadığı kadar da Milliyetçi Hareket Partisi'nin ehil ellerde, ülkücü ellerde, bu ülke için ölümü göze almış ellerde olmasına ihtiyaç var"dedi.

YANLIŞ DIŞ POLİTİKANIN MİMARI DAVUTOĞLU

Türkiye’nin bugün en büyük sorununun yanlış dış ve iç politikanın getirdiği terör eylemleri olduğunu öne süren Oğan, şöyle konuştu:

“Türkiye bugün Ak Parti’nin yanlış dış politikası sebebiyle Suriye’nin kan revan içinde kalmasına vesile olmuştur. Elbette tek sebebi Türkiye değil. İsrail de bu işin içerisindedir. Batı da bu işin içerisindedir. İran’da bu işin içerisindedir. Rusya’da bu işin içerisindedir. Ama Türkiye’ye düşen, ateşe yangınla, körükle, benzinle gitmek değil. Bir yangın varsa, orada eline bir kova su alıp o ateşi söndürmek olmalı. Maalesef ki hayal perest, ayağı yere basmayan, bölgeyi tanımayan Ak Parti’nin o dönem ki önce başdanışmanı, sonra dışişleri bakanı, sonra başbakanı ondan sonra da saray darbesiyle uzaklaştırılan Ahmet Davutoğlu bu yanlış dış politikanın mimarıdır. Elbette kiminle beraber bugünkü Cumhurbaşkanı ile beraber. Bunların şahsi problemleri, şahsi görüşleri, maalesef ki Türkiye’nin önünü tıkamış ve Türkiye’yi bütün komşularıyla adeta düşman haline getirmiştir".

MHP’nin kurultaya giderken genel başkanlık yarışında gündeme oturan, partinin yanlış ellere geçeceği endişelerine sert tepki gösteren Sinan Oğan, şöyle devam etti:

"Peki, kim partiyi ele geçirmeye çalışıyor? Ülkücüler partiyi kimden ele geçirecekler? Ülkücüler, ülkücülerden partiyi ele mi geçirecek? Böyle bir şey yok kıymetli arkadaşlarım. Şunu diyorsanız 'Paralel yapı partiyi ele geçirmeye çalışıyor', Buna en önce ben karşı çıkarım bu yapılara. 'Saray darbesiyle MHP sarayın arka bahçesi yapılmak isteniyor' derseniz buna da karşı çıkarım. Hangi yapı olursa olsun, ister paralel yapı ister sarayın yapısı, ister emperyal yapı kim olursa olsun. Biz ülkücülerin kimseye verecek bir partisi yoktur. Bu davanın sahipleri, bu dava için can vermiş ülkücülerin kimseye teslim edecek partisi yoktur. Bu sebeple kimse endişe duymasın. Kimse merak buyurmasın bizler, ülkücüler var oldukça evvel Allah partimizi hiç kimse ele geçiremeyecektir".

Toplantı salonunda elinde Türk bayrağıyla hiperaktif tavırlarıyla dikkat çeken partili yaşlı bir vatandaşa seslenen Oğan, “Sendeki enerjinin onda biri Balgat’ta olsaydı şimdi iktidardı. Ellerinden öpüyorum. Sendeki enerjinin onda biri keşke Balgat’ta olaydı. iki miting yapılarak seçim çalışması yapılır mı?" diyerek konuşmasını bitirdi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler