HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Bu gidişatın sonu felaket

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sungurlu programının ardından Laçin ilçesini ziyaret etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin gidişatı iyi değil. Bu gidişatın sonu felaket. Bu felaketin sorumluları yalnız ve yalnız ülkeyi yöneten bir avuç azınlık değil, onlara her aşamada destek verenlerden de gün gelir hesap sorulur" dedi.

Bahçeli, Sungurlu programının ardından Laçin ilçesini ziyaret etti.

İlçedeki bir park alanında vatandaşlara hitap eden Bahçeli, Türkiye'nin gidişatında hayır bulunmadığını, bu gidişatın sonunun felaket olduğunu öne sürerek, "Türkiye'nin gidişatı iyi değil. Bu gidişatın sonu felaket. Bu felaketin sorumluları yalnız ve yalnız ülkeyi yöneten bir avuç azınlık değil, onlara her aşamada destek verenlerden de gün gelir hesap sorulur. Bu vebali kimse taşıyamaz. Geçmiş dönemlerde bu görüldü. Ülkenin birçok yerinde bunun acısı yaşandı. Şimdi bunu tekrarlamanın kimseye faydası yok" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Başbakan Erdoğan, 'Abdullah kardeşim zamanında cumhurbaşkanı oldu, şimdi aynı fedakarlığı kardeşim Abdullah bana kardeşi olarak yapacaktır' diyerek AKP'nin içerisinde tezgahı kurup, aylardır cumhurbaşkanlığı için hazırlanan kişidir ve aynı zamanda da Türkiye'ye 12 yıllık uygulamaları ile bazı büyük tahribatları yapmıştır. Şimdi bunların açık seçik hesaplaşma günü yaklaşıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren kardeşlerim, ilçede, beldede, ilde, milletvekili olarak veya parti yöneticisi olarak bu hesabın içerine bir gün siz de girebilirsiniz. Bunu unutmayınız. Burası Türkiye. Sağı, solu belli olmuyor bu işlerin. Şimdiden uyarmakta yarar vardır. Kendimize çeki düzen vermekte yarar vardır."

Bahçeli, Türkiye'nin milli ve manevi değerlerinin tahrip edildiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Türkiye kamplaştırıldı, Türkiye cepheleştirildi, Türkiye'de kutuplaşmalar arttı, gerilim stratejisi takip ediliyor. Her türlü iftira, yalan, her şey var. Doğrusunu ayıklayacak vakit dahi yok. Televizyonlarda sürekli söyleniyor ve Türkiye tam bölünmenin eşiğinde. Kimse inkar etmesin. Gelsin de başbakan yardımcısı bir şahıs, açılım denen zırvanın imarı, bir gün gelsin de gerçeği anlatsın bakalım. Yarın huzurumuza nasıl çıkacak bu adam. Bunları hesaba katmak lazım. Yoksa oturup kuru sıkı atmanın manası yok. Biz açılım yapıyoruz, özgürlükler getiriyoruz derken, Kuzey Kürdistan'dan bahseden, Suriye'de IŞİD ile işbirliği yapan, 49 konsolos yöneticisi ve güvenliklerinin hala evlerine getirilemediği ortamda, Irak'ta Türkmenlere yapılan zulüm, Şii-Sünni çatışması, Irak'ın kuzeyinde Barzani'nin oluşumu, onun Türkiye'ye yansıması... Yarın Türkiye'nin baş ağrıları olacak, Türkiye'nin başını belaya koyacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi olarak Oslo'dan başlayan bir müzakere sürecinin al gülüm, ver gülüm aşaması ortadan kalktıktan sonra ne olacak acaba? Bunları da düşünmek lazım."

Mezhepler üzerinden tartışmalar yapıldığını iddia eden Bahçeli, "Mezhep yönünden farklılaşmayı artık bir araya gelinmeyecek konuma getirmeye çalışıyorlar. Böyle bir durum karşısında sayın başbakan TC'yi siliyor, andımızı kaldırıyor, İstiklal Marşı'nı okumasını biliyor, bilmiyorsun tartışmasını açıyor. Kendisi yazılı camekanın içerisinden okurken bile dili sürtüşüyor, ezbere okuyormuş numarası ile de İstiklal Marşı'nı ne iyi biliyormuş gibi geliyor" diye konuştu.

- Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı

Bahçeli, son günlerde Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun doğum yeriyle ilgili yaşanan tartışmalara değinerek, şunları söyledi: "Bir ülkede cumhurbaşkanı adaylarından bir tanesi Kayseri'de doğdu. Memleket evladı değildir demek hakkına sahip misiniz, Kahire'de doğdu, memleket evladı değildir deme hakkına sahip misiniz? Bu sözü böyle kabul ederseniz bir başka niyetinizi örtülü şekilde açığa vurmaktasınız. Onu niye kalkıp da delikanlıca söyleyemiyorsun? Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Selanik'te doğdu, bu memleketin çocuğu sayılamaz diyemiyorsun da bugünkü bir aday üzerinde bu lafı niye söylüyorsun? Burada bir amacın var senin. Sonra da İstanbul mitinginde diyor ki, 'Ben burada doğdum, hak vaki olursa burada toprağa verilmek isterim.' Bak şu cilveye. Allah sana uzun ömür versin sayın Başbakan, seninle hesabımız var. Öte dünyada vereceksin ama bu dünyada da vereceksin. Bu nasıl anlayıştır."

MHP'nin eski genel başkanlarından merhum Alparslan Türkeş'in de Kıbrıs'ta doğduğunu hatırlatan Bahçeli, "Kayseri'nin Pınarbaşı'nda bir Türk boyundan... Görevi gereği Kıbrıs'a gönderilmiş bir ailenin çocuğu. 1917 yılında Kıbrıs'ın Lefkoşa ilçesinde doğdu. Bu şahıs Alparslan Türkeş'tir. O zaman Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mi vardı? Kalmışta şimdi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin genel başkanı, kurucu lideri Kıbrıs&ta doğdu, bu memleketin evladı sayılamaz diyecek kadar senin ne bilgin, ne aklın ne de geçmişin var sayın başbakan. Hele bir etnik kökenini arayalım, ne çıkacak meçhul, kaynağına bakalım ne diyeceğimiz şüpheli. Kalkıyor diyorsun ki 'Ben Gürcüyüm eşim Arap' Bilal oğlana ne diyeceğiz şimdi? O sebepten dolayı biraz bildiğini iyice tart, bilmiyorsan iyice sor ondan sonra konuş" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Bahçeli, Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek&i ziyaret ederek, yerel seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler