HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP Genel Başkanı Bahçeli’den İlker Başbuğ açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili olarak konuştu.

Başbuğ, "İlker Başbuğ'un bir saniye bile cezaevinde tutulması çok ciddi sorun ve sonuçlara meydan açacaktır” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararla ilgili açıklama yaptı.İlker Başbuğ'un Anayasa Mahkemesi'ne 22 Ocak 2014 tarihinde avukatı aracılığıyla yaptığı müracaatın dün itibariyle karara bağlandığını belirten Bahçeli, "Yüksek Mahkeme vardığı sonuçla Başbuğ'un kişi hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiğine hükmetmiş ve tahliyesinin yolunu açmıştır. Bilindiği üzere ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı' davasıyla birleştirilen ‘İnternet Andıcı' davasının görülmesine 12 Eylül 2011 günü başlanmıştır. İnternet Andıcı davasına bakan Özel Yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talepleri doğrultusunda Sayın İlker Başbuğ İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya dahil edilmiştir ve de 6 Ocak 2012 tarihinde ‘terör örgütü yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüs etmek' iddialarından dolayı tutuklanmış, cezaevine konulmuştur. Türkiye'de ilk defa Genelkurmay Başkanlığı yapan bir kişi terör örgütü kurmak ve yönetmek iftirasının hedefi yapılmıştır" dedi.

Bundan sonra Başbuğ'un bir saniye bile cezaevinde tutulmasının çok ciddi sorun ve sonuçlara meydan açacağının altını çizen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Devamında hakkındaki iddialardan aklanması ve tam anlamıyla temize çıkması için yargılamanın Yüce Divan nezdinde yapılması sağlanmalıdır. Bu itibarla söz konusu şahıs hakkında lazım gelen tahliyenin derhal yapılması hem adaletin gereği hem de aziz milletimizin beklentisi olarak yorumlanmalıdır. Halen cezaevinde bulunan, uzun tutukluluk sürelerinin kurbanı olan ve Sayın Başbuğ'la aynı kaderi paylaşan mahkumiyet almış diğer kişiler için de benzer yol ve yöntem muhakkak ki çalıştırılmalıdır. Aziz milletimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kumpas kuran, suç imal eden, darbeci yaftası vurarak itibar suikastı yapan faillerden hesap sorulmasını ve kimliklerinin ifşasını beklemektedir.” (İHA)

En Çok Aranan Haberler