HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP Lideri Bahçeli: AKP İle PKK muta nikahı kıymışlardır

Hatay'da konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "AKP ile PKK şimdi yeni Anayasa ve başkanlık ekseninde muta nikahı kıymışlardır" dedi.

MHP Lideri Bahçeli: AKP İle PKK muta nikahı kıymışlardır

Devlet Bahçeli, AK Parti ile PKK'nın yeniden umutlandığını belirterek, "Silahı alan dağa çıktı. Parti kuranıysa ihanet saçtı. AKP ile PKK şimdi yeni Anayasa ve başkanlık ekseninde muta nikahı kıymışlardır. Terör giderek azdı. Teröristler Amanos'lara dayandı. Maden ocaklarını basmış, çobanları öldürmüştür. AKP ise sadece seyretmiştir. İskenderun'da Anayasa suçu işleyen çeyrek tiran Erdoğan'ın çok günahı vardır. PKK'nın ve Barzani'nin yüreğine su serpen odur. Terörü teşvik eden odur" dedi.

MHP lideri Bahçeli, Hataylının tıpkı, Türkiye'ye dahil olduğu 1939 yılının 23 Temmuz'undaki kadar önemli sonuç doğuracak bir seçimle, 76 yıl sonra yeniden karşı karşıya olduğunu belirterek, "İşgal edildiği 1918 yılından, Cumhuriyetimize dahil olduğu 1939 yılına kadar ayrı kalınan 21 yıl boyunca muhteşem bir mücadeleye giren Hataylıların, yeniden aynı ruhla geleceklerine sahip çıkacaklarına yürekten inanıyorum. O tarihlerde Hatay'ı ana vatana bağlamak, al bayrağın gölgesine ve himayesine almak için verdiğiniz mücadeleye bakınız.

Şimdi ise vatan topraklarını bırakıp kaçan buna başarı diyen korkakların hallerine bakınız.

Çok şanslısınız. Hatay meselesi şayet bundan 76 yıl önce çözülmemiş olsaydı, AKP bugün Hatayı da Fransız'a teslim etmek için masaya çoktan oturmuş olurdu. Çünkü bunların fıtratında teröristlerle, zalimlerle, düşmanlarla oturup kalkmak vardır" dedi.

"SANDIĞIN PATLAYIP PATLAMAMASIYLA NİÇİN İLGİLİDİR?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İskenderun'da yine sabırları çatlatacak bir konuşma yaptığını belirten Bahçeli, "Yine yalan, riya, istismar ve inkar dolu sözlerini kendisini dinleyenlerle paylaştı. Erdoğan konuşmasında bir soru sormuş ve şöyle demiştir; 'Hatay, pazar günü sandıkları patlatıyor mu?' Erdoğan sandığın patlayıp patlamamasıyla niçin ilgilidir? Kendisini vicdan dikişleri attığı gibi, şeref ve edebi de çoktan gümbürtüye gitmiştir. Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı tarafsız değil mi? Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı devletin başı, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini temsil etmiyor mu? Şerefli ve namuslu bir Cumhurbaşkanı her siyasi partiye eşit mesafede durmayacak mı? Erdoğan bir yanda yeni anayasa diyor, diğer yanda AKP'yi adres gösteriyor. Bir yanda yeni Türkiye kepazeliğini anlatıyor, diğer yanda AKP'yi işaret ediyor. Bir yanda başkanlık istiyor, diğer yanda AKP'ye de bunu dayatıyor. Erdoğan muhalefetle kavga ediyor, ağır benzetme ve hakaretleri sıralıyor, ama AKP'ye hiçbir şey demiyor, diyemiyor. Davutoğlu'yla beraberce kürsülere çıkıyor. Bunlar ortak mitingler düzenliyor, ortaklaşa yalan seansları, eşgüdüm halinde ihanet oturumları düzenliyorlar. Ve Erdoğan en sonunda gönlümde bir aslan yatıyor diyerek aklı sıra AKP'ye göndermede bulunuyor. Erdoğan'ın gönlünde yatan aslan görünümlü ampullü sırtlanı Hataylı iyi bilir" diye konuştu.

"ÇEYREK TİRAN ERDOĞAN"

AK Parti ile birlikte terörün yeniden hortladığını söyleyen Bahçeli, "PKK yeniden umutlandı. Bölücülük ilk kez bu kadar mevzi elde etti. Silahı alan dağa çıktı. Parti kuranıysa ihanet saçtı. AKP ile PKK şimdi yeni Anayasa ve başkanlık ekseninde muta nikahı kıymışlardır. Terör giderek azdı. Teröristler Amanos'lara dayandı. Maden ocaklarını basmış, çobanları öldürmüştür. AKP ise sadece seyretmiştir. İskenderun'da Anayasa suçu işleyen çeyrek tiran Erdoğan'ın çok günahı vardır. PKK'nın ve Barzani'nin yüreğine su serpen odur. Terörü teşvik eden odur. Bu nedenle şehit Mehmetçiklerin sorumlusu da odur. 'Türkiyelilik' adı ile Türk milletinin bin yıllık kardeşliğini tartışmaya açan Erdoğan'dır. 'Demokratik Cumhuriyet' önerisi ile İmralı canisinin sözcülüğünü yapan Erdoğan'dır. 'Kürt sorunu' vardır diyerek terörü azdıran, bölücülüğü heveslendiren, sonra da ayrımcılıktır sözüyle 'U' dönüşü yapan Erdoğan'dır" diye konuştu.

"ACİZ, MÜFLİS, YALAN AHMET OLARAK HER ZAMAN AKILLARDA KALACAKTIR"

Başbakan Davutoğlu'nun 9 Mayıs'ta Hatay'a geldiğini ve burada Davutoğlu'na "Ahmet Hatayi" denildiğini anımsatan Bahçeli, "Gönülden Hataylı olduğunu söylemiş, öyle mi?

Davutoğlu'nun isim koleksiyonuna diyeceğim bir şey yok. Kimisi pul biriktirir, kimisi de unvan. Davutoğlu'nun unvan serisine yenileri çoktan eklendi; Bundan sonra kendisi hata Ahmet, kusur Ahmet, aciz Ahmet, müflis Ahmet, yalan Ahmet olarak her zaman akıllarda kalacaktır. Davutoğlu, Hatay'dan komşu coğrafyalara haykırmış, Halep'in, Lazkiye'nin, Musul'un, Bağdat'ın, Şam'ın barış şehri olmasını söylemiştir. Bölgesel yangına, komşu ülkelerdeki kanlı çekişmeye yanlı bakan, maşalar eliyle aktif şekilde katılan neyin barışından bahsetmektedir? Düne kadar savaş çığırtkanlığı yapan Davutoğlu'nun ağzından çıkan barış sözlerine kim inanacaktır?" diye sordu.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler