HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP lideri Bahçeli: Yaşanan acı çok büyük

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soma'daki maden faciasından sonra bölgeyi ziyarete geldi.

MHP lideri Bahçeli: Yaşanan acı çok büyük

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maden faciasının yaşandığı Soma'daki temasları sırasında olayın meydana geldiği alanı ziyarete gelenleri soğukkanlı olmaları konusunda uyararak, yeni acılara neden olunmamasını istedi. Bahçeli, "Olayların ilk gününden itibaren devlet erkanını buraya yardımcı olmak, taziyelerde bulunmak amacıyla gelişleri ve gelen devlet büyüklerini karşılama için başta Emniyet mensupları ve devlet yönetiminin, ilçe yönetiminin bunlarla meşgul olması, hizmetlerin aksamasına koordinasyonunun zayıflamasına sebebiyet vermektedir. Buraya gelen her kimse sakin olmalı, soğukkanlı olmalı, toplumun acısını paylaşırken yeni acılara sebebiyet verebilecek kargaşalardan da uzak durmalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasının ardından bölgeye incelemelerde bulunmak üzere geldi. Facianın meydana geldiği maden ocağına gitmeden önce açıklamalarda bulunan Bahçeli, acının çok büyük olduğunu, yaşanan facianın herkesi derinden vurduğunu, çok sayıda emek şehidinin hayatını kaybettiğini, devletin elindeki imkanlarla olayın baş gösterdiği andan itibaren gayret gösterdiğini anlattı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın olayın başından itibaren Soma'da bulunarak, kriz yönetimini üstlenmesinin devletin her şart altında milletin yanında olduğunun güzel bir işareti olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, şu ifadelerle uyarılarda bulundu:

"Üzüntümüz büyüktür, yaralar mutlaka sarılacaktır, hayatlarını kaybetmiş olan aziz şehitlerimizin ailesi, evlatları yalnız bırakılmayacaktır. Ülkemizde zaman zaman çok büyük facialara neden olan olaylar yaşanmaktadır. Bu olayların ilk gününden itibaren devlet erkanın buraya yardımcı olmak, taziyelerde bulunmak amacıyla gelişleri ve gelen devlet büyüklerini karşılama için başta Emniyet mensupları ve devlet yönetiminin, ilçe yönetiminin bunlarla meşgul olması, hizmetlerin aksamasına koordinasyonunun zayıflamasına sebebiyet vermektedir. Buraya gelen her kimse sakin olmalı, soğukkanlı olmalı, toplumun acısını paylaşırken yeni acılara sebebiyet verebilecek kargaşalardan da uzat durmalıdır."

"ANLAYIŞLI TEDBİRLİ OLMAKTA YARAR VAR"

Başsağlığı dileğinde bulunan Bahçeli, acılı günlerin aşılacağını belirterek, gelecekte daha mutlu bir hayatın kuruluşu için gayret gösterilmesini istedi. Acılı günde her türlü gayreti ortaya koyan herkese teşekkür eden Bahçeli, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Madende hala kaç işçinin bulunduğunun bilinmemesinin anımsatılması üzerine Bahçeli, "Çok değişik rakamlar ifade ediliyor. Hangisi ne kadar doğrudur bunu bilmek mümkün gözükmüyor. Onun için facia sonrası arama ve kurtarma işlemlerinin sağlıklı ve etkin bir biçimde yapılması, yangına sebep olan unsurların ortadan kaldırılması, içeride mahsur kalmış olan kardeşlerimize ulaşılabilmesi açısından alınmış olan tedbirleri beklemek, onları desteklemek ve çıkan sonuçlar üzerinde de ona göre bir değerlendirme yapmakta yarar vardır. Evlatlarından kocalarından vatandaşlarımızın da sabır ile beklemelerinde inşallah hayırlı haberler ulaşabilir. Onlara karşı da çok anlayışlı tedbirli olmakta yarar vardır. Bu hepimizin acısıdır Allah kimsenin başına vermesin ama bunun altından da kalkacağız inşallah" dedi.

"SADE BİR ŞEKİLDE GİDİP"

Gazetecilerin soruları üzerine facianın yaşandığı maden ocağını ziyaret edeceğini belirten Bahçeli, "Yalnız emniyet mensupları ile kalabalıklarla değil, sade bir şekilde gidip orada çalışmalarını yürüten devlet görevlilerinden, sivil toplum örgütlerinden ve sendikalardan bilgi alma, kendilerine manevi bir destek verme arzusundayız" diye konuştu. Faciadan sağ olarak kurtulan bir işçi ve olayı teknik yönden bilen mühendisten bilgi aldığını ancak, geçerli olanın kriz yönetiminin sorumlusu olan devlet görevlilerinin vereceği bilgiler olduğunu anlatan Bahçeli, "Nasıl oldu neden oldu bu sorular hem TBMM'de hem de bu konuları bilen uzmanlar tarafından iyice araştırılıp incelenmesinde bundan böyle bir faciaya tekrar yaşamamak için gerekli tedbirlerin alınmasında çok büyük fayda olacaktır" diye konuştu.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler