HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP Milletvekili Kilci, şehit eilen polisler için önerge verdi

MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde şehit edilen 2 polis memuruyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

MHP'li Hasan Ali Kilci, Adalet Bakanı Kenan İpek’in yazılı olarak cevaplandırması istemiyle verdiği önergede, polis memurlarının şehit edilmeden önce yaptıkları operasyona katılmaları sonrasında açık bilgilerinin dosyada yer almasına dikkat çekerek, böyle bir uygulamanın yanlış, sonuçlarının da çok ağır olduğunu dile getirdi. Kilci, TBMM’ye sunduğu önergede şöyle dedi:

''Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinde KCK eylemleri ile ilgili yapılan bir operasyon, KCK örgüt mensubu olarak bazı kişilerin gözaltına alınması ve daha sonra iki kişinin tutuklanması ile sonuçlanmıştır. Yapılan operasyona katılan emniyet görevlilerinin isim, telefon numarası ve adreslerinin dosyada açık şekilde yer alması, bu operasyonda görev alan emniyet mensuplarını rahatsız etmiş ve 15 Temmuz 2015 tarihinde savcılığa yapılan müracaatlarında 'Bilgilerin açık şekilde yazılmasının can güvenliğini tehlikeye attığını' ifade ederek dosyaya gizlilik getirilmesi talep edilmiştir. Yapılan bu müracaattan 4 gün sonra da KCK operasyonuna katılan polis memuru Feyyaz Yumuşak ve aynı evde ikamet eden polis memuru Okan Acar, PKK’lı teröristler tarafından kafalarına sıkılan kurşun ile şehit edilmişlerdir"

MHP Milletvekili Kilci, önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

"1- Sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde terör olayları ile ilgili operasyona katılan emniyet görevlilerinin bilgilerinin dava dosyalarında açık olarak yazılması operasyona katılan personelin can güvenliği açısından doğru bir işlem midir?

2- Şahadetinden 4 gün önce Polis memuru Feyyaz Yumuşak’ın savcılığa yaptığı müracaatta 'dosyadan açık bilgilerin çıkarılması ve dosyaya gizlilik' getirilmesi talebini süratle yerine getirmeyen savcı hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

3- Operasyona katılan devlet görevlilerinin bundan sonra dava dosyalarında açık bilgilerinin yer almaması konusunda bir düzenleme yapılacak mı?''

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler