HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP, o meclis üyesini disipline sevk edecek

Çanakkale Belediyesi ile Sur Belediyesi arasında imzalanan kardeş kent protokolünün iptali konusunda verilen önergeye ‘Ret' oyu kullanan MHP'li meclis üyesi, disiplin kuruluna sevk edilecek.

MHP, o meclis üyesini disipline sevk edecek

CHP'li Çanakkale Belediyesi ile Diyarbakır'ın HDP'li Sur ilçe belediyesi, 2012 yılında imzalanan protokolle kardeş kent olmuştu. Sur Belediye Başkanının sözde özerklik açıklamasının ardından tutuklanmasıyla, bu protokol tartışma konusu olmuş, AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin, protokolün iptali için verdiği önerge, CHP ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedilmişti.

Belediye Meclis toplantısının ardından MHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Hakan Pınar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘parti politikasına hilafen' oy kullandığını söyleyen MHP'li Belediye Meclis Üyesi Ufuk Demirbaş'ı İl Disiplin Kuruluna sevk etme kararı aldıklarını duyurdu.Pınar, "Temmuz 2014'de Kepezde yapılan Bayrak Gecesinde Sur Belediyesi ile yapılan Kardeş Şehir Protokolüne itirazımızı ifade etmiştik. Ardından İl Başkanlığında yapılan Basın açıklamalarında Kardeş Şehir Protokolü'nün hem MHP Merkez İlçe Başkanı olarak hem de kentte yaşayan biri olarak bize zul geldiğini ve derhal sona erdirilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Ancak maalesef bu konudaki tüm Parti resmi politikamız orta yerde duruyorken, sayın Eski İl Başkanımız Mustafa Doğan'ın istifası üzerine boşalan üyeliğe 2. Sırada yer alan ve ilgili yasayla gelen Ufuk Demirbaş resmi parti politikasına hilafen CHP ile birlikte Protokolün sonlandırılmasına yönelik oylamada red oyu kullanmıştır. Kullandığı oy resmi parti politikasına aykırı olduğu ve oylama öncesi Parti Tüzüğümüz gereği bize bağlı olmasına ve bize görüşümüzü sorması gerektiği halde danışmaması, bireysel görüşüyle hareket etmesi sebebiyle Merkez İlçe Yönetim Kurulu Kararıyla İl Başkanlığı Makamına İl Disiplin Kuruluna sevk edilmek üzere yazı yazılmasına karar verilmiştir” dedi.

MHP İl Başkanı İsmet Balkan ise, "Bizim partimizin bir duruşu var. Genel Başkanımız bunu hep ifade eder. Biz, ‘Bin yıllık kardeşliği kim bozacak?' diyen bir partiyiz. Bizim, Kürt asıllı vatandaşlarımızla herhangi bir sorunumuz olmaz. Çanakkale'nin, Kürt vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı şehirlerle kardeş belediye olmasıyla ilgili de bir sorunumuz olmaz. Bizim sorunumuz, Türkiye Cumhuriyetinin Misakı milli sınırlarına karşı olanlarla, teröristlerle ve bunların siyasi kolu olan HDP ile. Bunları kesinlikle tasvip etmiyoruz. Yani orayla kardeş şehir olunmasına başlangıçta karşı değildik. Ama sonra, oradaki gelişmeler, terörizme oldukça yakın gözüküyor. Bu da tabi ki bizi rahatsız ediyor. Belediye meclis üyemizin oradaki oy kullanımının, sonuçta kendisi belediye ile olan konulara daha çok hakim. Onu kınama gibi bir durumumuz olmaz. Ama sonuçta bu tür kritik olaylarda, muhakkak bize danışılması gerekiyordu. Biz hassas bir partiyiz. Orada usul hatası yapmıştır. Ama siyaset sosyal medya üzerinden yapılmaz. Biz bunu, Disiplin kurulumuzla, diğer organlarımızla değerlendiririz, sonuçta gereken çalışmayı başlatırız. Siyaset ciddi bir kurumdur. İnsanların, milyonların güven duyduğu bir kurumdur. O bakımdan ne sosyal medya üzerinden ne de şahsi yaklaşımlarla siyaset yapılmasını tasvip etmiyoruz” dedi.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler