HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP’de 10 istifalı "kaset" depremi

Farklı ülkücülük isimli internet sitesinin, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin restine karşılık Mehmet Ekici’nin kasetini twitter’den yayınlaması partide istifa depremine yol açtı.

MHP’de 10 istifalı "kaset" depremi

Ekici’nin kasetinin yayınlanmasının ardından ilk istifa yine kaset skandalında adı geçen Osman Çakır’dan gelirken istifalar birbirini izledi. Çakır ve Ekici’nin ardından Cihan Paçacı, Ümit Şafak, Mehmet Taytak sırasıyla hem partideki görevlerinden hem de adaylıktan istifa ettiklerini yazılı açıklama ile duyurdular. MHP’deki günün son istifası ise Ahmet Deniz Bölükbaşı’dan geldi.

[**

**](https://www.mynet.com/mhpdeki-istifalara-siirli-gonderme-110100572211)

MHP’de kaset skandalları nedeniyle istifa depremi yaşandı. Farklı ülkücülük isimli internet sitesi geçen hafta MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik istifa çağrısında bulunarak, istifa etmemesi halinde parti yönetiminden 6 ismin daha kasetlerinin yayınlanacağı tehdidinde bulundu. Bahçeli ise daha önce kasetleri yayınlanan Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Bülent Didinmez ve İhsan Barutçu’nun aksine bu kez 6 parti yöneticisine sahip çıkarak, istifa etmeyeceği, yeni istifaları kabul etmeyeceği ve bütün sorumluluğu üstüne aldığı yanıtını verdi. Bahçeli “kimin elinde ne kaset varsa, ne bilgi varsa bunu internet aracılığıyla kamuoyunu duyursunlar” sözleriyle de rest çekti. Bahçeli’nin bu çıkışının ardından gözler yeniden farklı ülkücüler isimli siteye çevrilirken, site, twitter üzerinden verdiği linklerle Mehmet Ekici’nin kasetini yayınladı. Kasetin yayınlanmasının ardından da günün ilk istifası Osman Çakır’dan geldi. Çakır’ın istifasını, Mehmet Ekici ardından da sırasıyla Cihan Paçacı, Ümit Şafak ve Mehmet Taytak’ın partideki görevlerinden ve adaylıktan istifaları izledi. MHP’de günün son istifası ise Ahmet Deniz Bölükbaşı’ndan geldi.

KASETLER 10 İSTİFA GETİRDİ

MHP’de kaset skandalları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu’nun kasetlerinin söz konusu internet sitesinde yayınlanması ile başladı. MHP lideri her iki isimden de görevlerinden ve adaylıktan istifa etmelerini isterken, ikinci kaset skandalı Bülent Didinmez ve İhsan Barutçu’nun da istifalarını getirdi. Bugün yaşanan istifalarla birlikte, istifa sayısı 10 olurken, MHP, 12 Haziran seçimlerine, başka kaset skandalı yaşanmaması ve istifa olmaması halinde, 540 adayla genel seçimlere katılacak.

MHP’de istifa eden Recai Yıldırım Adana birinci sıra, Metin Çobanoğlu Kırşehir birinci sıra, Bülent Didinmez İstanbul birinci bölge ikinci sıra, Mehmet Taytak İstanbul Üçüncü bölge üçüncü sıra, İhsan Barutçu İstanbul üçüncü bölge dördüncü sıra, Osman Çakır Samsun birinci sıra, Mehmet Ekici Yozgat birinci sıra, Ümit Şafak İstanbul ikinci bölge ikinci sıra, Ahmet Deniz Bölükbaşı Ankara ikinci bölge birinci sıra, Cihan Paçacı ise Ankara ikinci bölge ikinci sıra milletvekili adayıydı. Bu isimlerin adaylıktan istifaları nedeniyle MHP’de daha alt sıralarda olan adaylar üst sıralara yerleşmiş oldu.

[

****](https://www.mynet.com/bahceliden-istifalara-ilk-yorum-110100572138)

[

****](https://www.mynet.com/kilicdaroglu-istifalari-degerlendirdi-110100572146)

[

****](https://www.mynet.com/tib-kaset-iddiasina-el-atti-110100572170)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler