HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP'den AK Parti'ye destek şartı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında 'Terörün kökü kazınırsa AKP hükümeti korkmasın, MHP destekçisi olacak' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satır başları;

Türkiye umutsuzlukların derinleştiği bir dönemin belirtilerini yaşamaktadır. Ağırlaşan Gündem, aksayan siyaset ve afallayan iktidar gerçeği açıktır. Bu yolun sonu felakettir. Geçtiğimiz pazar günü Ak Parti genel başkanı seçilen Binali Yıldırım'ı tarihi bir sorumluluk düşmektedir. Kendisine başarılar diliyorum. Bizim önemle duruduğumuz konu sayın Binali Yıldırım'ın AK Parti kongresindeki konuşması ve Davutoğlu'nun sitem ve şikayetleridir. Davutoğlu'nun görevi bırakmasının nedenleri açıklanmamıştır. Bir gün gerçekler bir bir açığa çıkacaktır.

Bitmiş ve oynanmış maç hakkında konuşmak faydasızdır. Davutoğlu nasul gelmişse öyle gitmiştir. Şimdilik köşesine çekilmiştir. AKP'de yeni bir soluk iş başı yapmıştır. Cumhurbaşkanı'nın mesajının ayakta dinlenmesi AKP'lilerin tercihidir. Yıldırım'ın Erdoğan'a yoğun sadaket vurgusu bundan sonraki süreç için ipucu vermektedir. AKP'nin kongresi başkanlık sistemininb hazırlığına göre hazırlanmıştır. Sayın Yıldırım' Bugümn yapmamaız gereken en önemli iş fiili durumu nyasa haline geitmek. Bunun durumu da yeni Anayasadır ve yeni anayasa başkanlık sisteimidir' demiştir. Bu amaç gerçekleşmezse partili Cumhurbaşkanlığıyedek olarak tutulmaktadır. Bu durumlardaki tavrımız nettir. Türkiye'nin temel ihtiyacı yeni sistem değil, var olan sistemi etkin bir hale getirmektir.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİN MAHSURU ÇOKTUR"

MHP’nin bu kapsamdaki tutumu nettir. Başkanlık sisteminin bizce mahsuru çoktur. Kahramanlıklarla temeli kazınmış sistemi ‘fiilen değişti’ diyerek bozmak kimseye yaramayacaktır.

MHP olarak milli ve manevi değerler ekseninde her zaman uzlaşmaya varız. Ancak başkanlık sistemi gibi dibi görünmeyen kuyudan su içmeye ne isteğimiz ne de irademiz vardır. İlkelerimizi yutmayı hiç kimse beklememelidir.

Türkiye'nin temel ihtiyacı yeni bir sistem değil var olan sistemi etkin çalıştırmaktır.

Terörle mücadelede hükümetin elini güçlendirmek için üzerimize düşeni yaptık ve yine yaparız.

“TÜRKİYE HUZURA ULAŞACAKSA TEK ÇARE BAŞKANLIK MIDIR?”

Şimdi bizden başkanlık sistemiyle ilgili olumlu bir tavır bekleniyor. MHP sistem tartışmalarının çok ciddi badirelere yol olacağını görmektedir.

Türkiye huzura ulaşacaksa tek çare başkanlık mıdır? Türkiye uzaya mektup gönderdi de buna parlamenter sistem mi engel oldu. Zenginliğin kalkınmanın sihri büyümenin yegane ilacı başkanlık sisteminde mi görülmektedir? Parlamenter sistem revize edilerek bu hedeflere rahatlıkla ulaşacaktır.

“BAŞKANLIK KONUSUNDA VERECEĞİMİZ DESTEK SUNACAĞIMIZ KATKI YOKTUR”

Başkanlık sisteminde yasama, yürütme ve yargı arasındaki hassas denge bozulacaktır. Bizim AKP hükümetine desteğimiz terörle mücadele ile sınırlıdır. Başkanlık konusunda vereceğimiz destek, sunacağımız katkı yoktur. Yeni kurulacak hükümet önce terörün kökünü kazımalı, Türkiye’nin belini doğrultmalı kurutması gerekir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler