HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP'den Arınç'a tepki

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Arınç'ın sert çıkışları ve bu sert çıkışların kendi genel başkanınca terbiye edilişi Türk siyasi tarihinin en acı, en trajik vakalarındandır" dedi.

Büyükataman yaptığı yazılı açıklamada,Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye ilişkin sözlerine tepki gösterdi. MHP'nin ne Arınç'ın ne de yol arkadaşlarının fikirlerine ihtiyacı olmadığını ifade eden Büyükataman şunları kaydetti:

"Bülent Arınç, Paris'te 3 PKK terör örgütü üyesinin öldürülmesinin ardından, "Böyle ölmeyi hak etmediler' ve "üzüldüm' açıklamaları yapmıştı. Şimdi de partimizle ilgili "acıdım' demektedir. Acınacak bir durum varsa bu da kendi partisinin battığı hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet bataklığıdır. Arınç ve mensup olduğu zihniyet zemzemle yıkansa temizlenmeyecek ve Akdeniz'e düşse Akdeniz'i Karadeniz edecek kadar kirli ve müvellestir.

Arınç'ın sert çıkışları ve bu sert çıkışların kendi genel başkanınca

terbiye edilişi Türk siyasi tarihinin en acı, en trajik vakalarındandır. Yaşına başına aldırmadan, bu yaştan sonra ikbal için küçük duruma düşmekten çekinmemenin en net örneğidir. Hiçbir söylediği diğerini tutmayan, yalan söylemeyi adet edinen ve düne kadar "Bölücü başını' aklamadan sorumlu hükümet üyesi olan Arınç, anlaşılmaktadır ki artık MHP'yi dizayn etmeye çalışmadan sorumlu bakan olarak görevlendirilmiştir. Aziz milletimiz bu siyaset kalpazanlarının ve siyasi kapkaççıların arkasındaki çirkin yüzü elbette görecek ve hükmünü verecektir."

ARINÇ'A "YEDİ BEŞ NECO" BENZETMESİ

Arınç'ın "MHP seçmenin en az üçte birinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adaylarına oy vereceğini" de iddia ettiğini belirten Büyükataman, "Sayın Arınç daha önce de MHP tabanın 3'te 1'inin çözüm sürecine destek verdiğini söylemişti. Anlaşılan odur ki, Sayın Arınç bu üçün biri meselesine kafayı iyice takmış bulunmaktadır. Bu haliyle Arınç, TRT'de yayınlanan "Seksenler' isimli dizide her şeyi 7 ve 5'e bağlayan ve bu yüzden adı "Yedi Beş Neco'ya çıkan tiplemeyi andırmaktadır" dedi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler