HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP'den Kemer Belediye Başkanı için flaş hamle

MHP, Antalya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.

MHP'den Kemer Belediye Başkanı için flaş hamle

Antalya’nın Kemer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Gül, MHP’den ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, geçen yıl 24 Kasım’da düşürülen Rus savaş uçağı pilotunun ailesine ev verme isteklerini dün ziyaret ettiği Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu'na iletti. Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko'ya konuyu aktaran Başkan Gül, teklifin kabul görülmesi halinde pilotun ailesini Kemer’de hemşehrileri olarak görmekten mutlu olacaklarını söyledi.

'TAM BİR AKIL TUTULMASI'

Bu açıklamalarının ardından MHP Genel Merkezi tarafından Mustafa Gül hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı belirtildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de konuyla ilgili kişisel twitter hesabından açıklama yaptı. 24 Kasım 2015’te Rus uçağının Türkiye’nin egemenlik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürüldüğünü hatırlatan Devlet Bahçeli, “Başka, Türkmen Dağı’nı bombalamış, Türkmenleri katletmişti. Partimizden Kemer Belediye Başkanı seçilen şahıs, düşürülen Rus uçağında can veren pilotun ailesine ev verecekmiş! Tam bir akıl tutulması. Türkmen katillerini ödüllendiren, şehitlerimizin aziz hatıralarını yok sayan Kemer Belediye Başkanı üstlendiği emanetin kadrini bilememiştir. Söz konusu şahısla ilgili disiplin hükümleri adım adım uygulanacaktır. Kaldı ki; Disiplin Kurulu çalışmaya başlamıştır. An itibariyle, Kemer Belediye Başkanı’nın partimizle herhangi bir ahlaki, manevi ve insani bağı kalmamıştır. Kutlu davamızın beklentisi de budur” paylaşımlarında bulundu.

İL BAŞKANI DA AÇIKLAMA YAPTI

MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy da konuyla ilgili sert eleştirilere yer verdiği yazılı açıklamasının sonunda, “Tavırları ve açıklamalarıyla camiamızı yaralayan, parti politikalarımıza tümüyle ters olan beyanlarda bulunan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün, tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

'RAHATSIZ EDECEĞİ ZATEN KESİNDİ'

Partisinin ihraç istemiyle disipline sevk ettiği Mustafa Gül ise katılacağı iftar programı öncesi gelişmeden haberdar oldu. Konuyla ilgili DHA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Başkan Gül, Rus pilotun ailesine ev verme kararının arkasında olduğunu söyledi. Başkan Gül, “Tabi ki böyle, çok önemli bir olayın partimizi yükseltecek, partiyi modern bir düzen içerisine sokacak böyle özel bir haberin onları rahatsız edeceği zaten kesindi. Tabi çok öteye gitmemek lazım; Sinan bey gibi parlayan bir yıldızı, Meral Akşener gibi parlayan bir yıldızı milletvekili adayı göstermeyen, partiden atan insanların beni atmaları gayet normal bir şeydir. Kendimle gurur duyuyorum. Kemer için çok olumlu bir şey yaptığımıza inanıyorum. Biz mağdur bir insanın ailesine burada ömür boyu yaşayacak bir mekan vermek için bunu yaptık” dedi.

'FİKİR BENİM FİKRİMDİ'

Rus pilotun ailesine ev verme düşüncesinin sadece Kemer Belediyesi’nin kararı olmadığını, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve otelcilerin birlikte karar aldığını vurgulayan Başkan Gül, “Bunda Kemer Belediyesi’nin de bir bağlantısı yok. Buna kimse belediyeyi karıştırmasın. Ben de bir otelci olduğum için imzamı attım. Ama Kemer Belediye Başkanı kimliğimle de bunun ön planındaydım. Fikir benim fikrimdi. Otelci arkadaşlarla paylaştım ve bu fikrim de çok beğenildi. Onun için böyle bir olaydan dolayı ihraç edildim, ya da sevk edildim, bunu tam olarak bilmiyorum. Televizyondan ve telefondan bunu duyuyoruz. Böyle bir konudan dolayı atılırsam da kendimle gurur duyuyorum. İnşallah herkes siyasi hayatında böyle şeyler görebilir, ama benim gibi gururlu bir şekilde siyasetten uzaklaştırılmam Kemer için de bir gurur olacaktır” diye konuştu.

'BİZE DAHA ÇOK MORAL VERMİŞTİR'

Genel merkezin kararıyla ilgili hiçbir şey yapmayacağını, hayatına devam edeceğini kaydeden Başkan Gül, şöyle dedi:

“Böyle bir şey bize ne stres yapmıştır, ne de gurursuzluk. Tam tersine bize daha çok moral vermiştir. En azından o zihniyette düşünen insanların içerisinde bulunmadığım için de kendimle gurur duyuyorum. Onların bir tek dertleri var, Sinan Oğan ile Meral Akşener’i genel başkan yapmayız diye uğraşmaktan ömürlerimi geçiriyorlar. Biz de bu oyunun içerisinde olmayacağız. Çalışmalarımıza sonuna kadar devam edeceğiz.”

24 Kasım 2015'te Türk hava sahasını ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağı iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuş, uçağın pilotlarından Yarbay Oleg Peşkov yerden açılan ateş sonrası hayatını kaybetmişti.

Uçağın düşürülmesinin ardından Rusya ile bozulan ilişkiler Erdoğan'ın 'üzgünüm' mektubunun ardından iki ülkeden de art artda gelen adımlarla düzelme yoluna girmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bugün Soçi'de bir araya geldi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler