HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP’den YSK’ya ikinci gümrük başvurusu

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’na milletvekili genel seçimlerinde gümrüklerde kullanılan oyların dağıtımının yeniden değerlendirilmesini istedi.

MHP gümrüklerde kullanılan oyların siyasi partilere dağıtımına ilişkin YSK’ya ikinci kez itirazda bulundu. MHP, İstanbul 1. Bölge 3. Sıra milletvekili adayı Hayrettin Nuhoğlu’nun milletvekili seçilememesi ile ilgili Beykoz İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunmuştu.

Kurul incelemeyi yapıp MHP’nin itirazını kabul etmiş ve Nuhoğlu’nun milletvekili seçildiğine karar vermişti. Ancak gümrük oylarının dağıtımının ardından İstanbul İl Seçim Kurulu Nuhoğlu’nun milletvekili seçilemediğine karar verirken, MHP de 19 Haziran Pazar günü gümrükteki oyların dağıtımının yeniden hesaplanması için YSK’ya itirazda bulunmuştu.

Kurul MHP’nin itirazını inceleyerek reddetmişti. MHP bugün gümrükteki oyların dağıtımının yeniden hesaplanması istemiyle bir başvuruda daha bulundu. YSK üyeleri de bugün yaptığı toplantıda MHP’nin itirazını yeniden değerlendirmeye aldı.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler