HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP'li Adan: Kandil'dekiler sayenizde yıllardır yan gelip yatmıyor mu?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 'Kandil'de teröristler sayenizde yıllardır yan gelip yatmıyor mu? Teröristleri suçlamak da neyin nesi?' dedi.

MHP'li Adan: Kandil'dekiler sayenizde yıllardır yan gelip yatmıyor mu?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Şu saatten sonra Suriye sınırından veya başka bir yerden Türkiye topraklarına sızacak, milletimizin canını acıtacak her türlü eylemin vebali AKP iktidarının boynunadır" görüşünü savundu.

Adan, yazılı açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun IŞİD ve PKK terörüne ilişkin sarf ettikleri sözleri ve değerlendirmeleri hayretle izlemeye devam etiklerini" belirtti.

"Cumhurbaşkanının, PKK terörüne karşılık 'dünyaya sitem eden, dünyayı yardıma ve hatta ayaklanmaya çağıran' sözleri, neresinden tutsanız elinizde kalacak türdendir" ifadesini kullanan Adan, şöyle devam etti:

"Çözüm süreci adı altında yıllardır askerimizi hareket edemez hale getiren, sınırlarımızı ve şehir merkezlerimizi teröristlerin oyun alanına çeviren, İmralı ile masaya oturan, teröriste alabildiğince müsamaha gösterip milliyetçiliği ayaklar altına alan bu zihniyetin şimdi dünyayı yardıma çağırması, terör karşısındaki teslimiyetin açık bir kanıtıdır. Yardıma çağırdığın dünya sana sormaz mı, 'Aynı masada oturup pazarlık yaptığın adamları hangi akılla bize şikayet ediyorsun?' AKP iktidarı ve onun başındakiler ne yazık ki terörist karşısında bir kez daha teslim olmuşlardır."

AK Parti iktidarının, uzun yıllardın devam eden terörden gerekli dersi çıkaramadığını öne süren Adan, teröristle müzakere değil mücadele edileceğini belirtti. "AK Parti'nin müzakere çabalarının sonucu olarak PKK'nın yakıp yıktığını, okulları ateşe verdiğini ve büyükşehirlerde terör estirdiğini" iddia eden Adan, şunları kaydetti:

'KANDİL'DEKİ TERÖRİSTLER SAYENİZDE YILLARDIR YAN GELİP YATMIYOR MU?'

"Soruyorum, çözüm süreci dediğiniz ucube neyi değiştirmiştir? Türkiye bu süreçten ne kazanmıştır? IŞİD terörü gelip kapımıza dayanınca, bu kaos ortamında sınırlarımız, teröristlerin oyun bahçesine dönünce mi aklınız başınıza geldi? Yıllardır terörist başından medet uman siz değil miydiniz? Kandildekileri 'yan gelip yatmakla' suçlamak neyin nesi? Kandildeki teröristler sizin sayenizde yıllardır, hiç rahatsız edilmeden yan gelip yatmıyor mu? Bu konuda AKP iktidarına en güzel cevabı atalarımız vermiştir: Topuzuyla oynadığın kantar gün gelir seni de tartar. Yıllardır şımarttığın, göz yumduğun terör örgütüne ve onun yandaşlarına gül atmaya devam edersen onlar da seni taşlamaya devam eder.

Ey AKP yöneticileri, artık terörle müzakerenin bir işe yaramayacağını anla ve kendine gel. Milletimizin vicdanını kanatmaya son ver. Dünyaya yalvarmak yerine, koskoca Türk milletinin vicdanına ve derin irfanına sığın. Şu saatten sonra Suriye sınırından veya başka bir yerden Türkiye topraklarına sızacak, milletimizin canını acıtacak her türlü eylemin vebali AKP iktidarının boynunadır. Kendi sınırını kevgire çeviren, teröristlerin geçiş noktası haline getiren AKP iktidarının, terörle müzakeresinin bedelini Türk milletine ödetmeye gücü yetmeyecektir."

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler