HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP’li Alan: 40 bin kişinin katili baş müzakereci

MHP'li vekil Engin Alan, "Bu ülkede 40 bin kişinin katilinin baş müzakereci olduğu, devlete ayar verdiği, kendilerinin kurguladığı bu rezalet sürecini yönlendirdiği bir dönemi yaşıyoruz" dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, bugün Samsun'un Havza İlçesi'ne gelerek partisinin ilçe başkanlığının 11'nci olağan genel kurul toplantısına katıldı. 25 Mayıs Vakfı Lokali'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Alan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Alan, "Sıkıntı her tarafta. Öyle bir süreçten geçiyoruz ki ülkenin, vatanın, milletin, devletin bölünme bütünlüğünden söz etmek adeta bir tabu gibi oldu. Ama çözüme, çözülme, bölünme adına ne derseniz deyin ama hepsinin yanına bir eşittir koyun 'ihanet' deyin, toplamı bu. Velhasıl bu ülkede 40 bin kişinin katilinin baş müzakereci olduğu, devlete ayar verdiği, kendilerinin kurguladığı bu rezalet sürecini yönlendirdiği bir dönemi yaşıyoruz" dedi.

Alan, şöyle devam etti: Türk güvenlik güçlerine 'İşgalci' diyen mi arasınız, 'Biz de sizi tutuklarız' diyen mi ararsınız, 'Buralara giremezsiniz' diyen mi ararsınız? Haraç toplayan, silahsız sivil askerin, korucunun ensesine kurşun sıkan mı ararsınız, ne ararsanız var. Ama iktidara bakarsanız her şey yolunda gidiyor. Tabi her şey yolunda gidiyor. Çok güzel gidiyor. O diyor ki 'Siz seçime kadar aman vaziyeti idare edin, seçimden sonra biz gerekeni yaparız.' Öbürü zaten bu rezalet sürecinin kazananı. Her geçen gün PKK ve onun şehirdeki uzantıları kazanç hanesine bir şeyler atıyor. Devleti tehdit ediyor. Biri adadan tehdit ediyor, biri dağdan tehdit ediyor, biri meclisten tehdit ediyor, siyasi uzantısı ve Türkiye böyle bir vaziyette hani bir laf var ya; 'Alamete binip kıyamete gitmek' diye, öyle yuvarlanıp gidiyor."

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, Türkiye'de etnik ve mezhep temelinde bir ayrıştırma olduğunu belirterek, "Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Çerkez say oğul say, bir tek Türk yok. Ne diyor? 'Dersime gidemezsiniz.' Kime diyor? 'Yüreğiniz yetiyorsa gidin' diyor. Gitti işte yüreği yetiyor, gitti. Ha biz gideriz de senin bizim gideceğimiz yere gelmeye yüreğin yeter mi, yetmez mi, bak onu bilmiyorum. Bizim gidemeyeceğimiz yer yoktur, olamaz. İşte o zaman ben sana sorarım 'Yüreğin yetiyor mu?' diye" diye konuştu.Alan, ilçe programı kapsamında Devlet Hastanesi'ne giderek buradaki hastalar ile huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler