HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP'li Başkan Sözlü: Başkanımız bu balı yediğinde iktidarı yerle bir eder

Adana'da 6'ncı Narenciye Balı Hasat Töreni'nde 850 gram bal, yapılan açık arttırmada Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü tarafından 10 bin liraya satın alındı.

MHP'li Başkan Sözlü: Başkanımız bu balı yediğinde iktidarı yerle bir eder

Adana'da 6'ncı Narenciye Balı Hasat Töreni'nde protokol üyeleri tarafından sağılan 850 gram bal, yapılan açık arttırmada Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü tarafından 10 bin liraya satın alındı. Başkan Sözlü, "Bu narenciye balını Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye göndereceğim. Genel Başkanımız bunu yediğinde, iktidarı herhalde yerle bir eder" dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen 6'ncı Narenciye Balı Hasat ve 2015 Altın Arı Ödül törenine Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gençer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Bal Tanıtım Derneği Başkanı Hasan Özkan, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve çok sayıda bal üreticisi katıldı. Programda 2014'te İzmir'de arı ürünlerinin tıbbi olarak kullanılması ile ilgili sempozyum düzenledikleri için, Şifa Üniversitesi'nden Yrd. Doç Dr. İbrahim Eren Akçiçek ve Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Banu Yücel'e 2015 Altın Arı ödülleri verildi.

850 GRAM BALI 10 BİN LİRAYA SATIN ALDI

Törende daha sonra 2015'in ilk narenciye bal hasadına geçildi. Özel kıyafet giyen protokol üyeleri, açtıkları kovandan bal peteğini çıkardı. Daha sonra Vali Yardımcısı Durmuş Gençer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, özel bir makinede balı peteğinden ayırdı. Daha sonra kavanoza doldurulan bal, Bal Tanıtım Derneği Başkanı Hasan Özkan tarafından açık arttırmaya çıkarıldı. Burada en yüksek fiyatı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 850 gram portakal çiçeği balını 10 bin liraya satın aldı.

'BAHÇELİ'YE GÖNDERECEĞİM'

Portakal çiçeği balını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye göndereceğini belirten Başkan Sözlü şunları söyledi:

"Adana'da arı yetiştiricilerinin katılımı ile yapılan ilk hasat. Portakal çiçeği balı için buradayız. 850 gram balı sembolik olarak 10 bin liraya aldık. Bu Çukurova'nın 850 gramlık portakal çiçeği balı Genel Başkanımız Bahçeli'ye gidecek. Seçimden önce bunu yediğinde iktidarı herhalde yerle bir eder."

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler