HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHPli Büyükataman’dan 'Çözülme kaçınılmaz olur' uyarısı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Çok açık uyarıyoruz, AKP Hükümeti süreç ihanetine oksijen vermeye devam ederse çözülme kaçınılmaz olacaktır" dedi.

MHP'li Büyükataman son zamanlarda yaşanan terör saldırılarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Çözüm Sürecinin devam etmesi halinde çözülmenin kaçınılmaz olacağını söyleyen Büyükataman, "Görevi sokakta vatandaşın güvenliğini sağlamak olan devlet, bırakın vatandaşı, güvenlik güçlerimizi evlerinde dahi koruyamaz duruma getirilmiştir" dedi.

Son günlerde yaşanan terör saldırılarına dair yazılı açıklama yapan Büyükataman, "Vatandaşların can ve mal güvenliği kaygı verici düzeylere doğru hızla gerilemektedir. Şehirlerde insanların araçları taşlanmakta, yakılmakta, yapılanlara tepki gösteren duyarlı vatandaşlar provokatörlükle suçlanıp, kendi meslektaşlarının evine girip kafasına sıkanların yandaşlarını koruyabilmeleri için polisler tarafından karakollara tıkılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Son günlerde gelen şehit haberlerini "AKP'nin teröristleri cesaretlendirmesinin ve umut aşılamasının eseri" diye niteleyen Büyükataman açıklamasında şunları kaydetti:

"Başından beri söylediğimiz gibi AKP'nin sözde çözüm ve barış süreci Türkiye'nin kanlı ve ağrılı bölünmesi için kurulmuş ve iktidarı rehin almış alçak bir tuzaktır. Polislerimiz ve askerlerimiz terörist saldırılar neticesinde bayrağa sarılı tabutlara girerken; Başbakan'ın ve AKP yetkililerinin yüzü kızarmadan Ankara'da konuşması, terörle yeni karşılaşan bir ülke imiş gibi tedbir alacağını ifade etmesi en başta Türk milletini küçümseme ve alaya alma teşebbüsüdür."

Büyükataman, açıklamasında, "Çok açık uyarıyoruz, AKP Hükümeti Türkiye'nin milli ve stratejik hedeflerine duyarsız kalmayı sürdürürse, çoktan bitmiş ve gömülmüş olan süreç ihanetine oksijen vermeye devam ederse çözülme kaçınılmaz olacaktır" uyarısında bulundu. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler