HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP'li Karakaya'nın neden 'evet' sorusuna cevabı: Kusura bakmayın

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'ya partisinin neden "evet" dediği soruldu.

Soruya yanıt vermekte zorlanan Karakaya "Soruyu soran kardeşime kusura bakmayın diyorum ama bana çok rahatlıkla ulaşabilir, kendisine özel olarak görüş ve düşüncelerimi söyleyebilirim" dedi.

AKP ile anlaşıp başkanlık sistemini Meclis'ten geçiren MHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 16 Nisan günü yapılacak referandum öncesinde partisinin düzenlediği "evet" panelinde konuştu.

KARAKAYA'YA "NEDEN EVET" SORUSU

Panelde bulunan Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, MHP'nin neden "evet" dediğini sordu. Avukat Bozkurt, Karakaya'ya "Yasama yetkisi cumhurbaşkanı ile paylaşılıyor. Veto halinde 301 oy gerekiyor. Güvenoyu yok, gensoru yok, denetleme yok. Fesih tehdidi altındaki bir Meclis nasıl daha güçlü olacak?" sorusunu yöneltti.

KARAKAYA'NIN YANITI: KENDİSİNE ÖZEL OLARAK SÖYLEYEBİLİRİM

MHP'li Karakaya'nın bu soruya yanıtı ise şöyle oldu:

"Teknik olarak tartışırız. Sayıyı tartışırız, yönetimdeki istikrarını tartışırız. Aynı konuyu bu tarafından da eleştirip destek çıkabiliriz. Yani bu tartışma benim burada siyaset yaptığım şeyle alakası yok. Soruyu soran kardeşime kusura bakmayın diyorum ama bana çok rahatlıkla ulaşabilir, kendisine özel olarak görüş ve düşüncelerimi söyleyebilirim. Lehinde, aleyhinde konuşan var. 301 olursa teklif Meclis'e getirilebiliyor, 360 olursa soruşturma açılabiliyor, ilave sayıyla Yüce Divan'a gönderilebiliyor. Önemli olan bunların dengesini bulabilmek. Eksikler var mıdır, vardır."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler