HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP’li muhalifler liderini arıyor

MHP’de yaşanan kaset skandalları ile partinin oy ve milletvekili kaybetmesi sonrası arayış içerisine giren MHP’li muhalifler kararını yeni liderden yana kullandı.

12 Haziran seçiminde alınan sonuçlardan memnun olmayan MHP’li muhaliflerin kurduğu “mhpneyapmali.org”, “MHP'de Kimi Lider Görmek İstersiniz?” başlığında bir anket düzeledi.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yüzde 10 oy alarak 4. sırada yer aldığı listede, MHP eski Milletvekili Mustafa Verkaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP MYK üyesi Mansur Yavaş, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP’nin son genel seçimlerde İzmir’den milletvekili adayı gösterdiği Müsavat Dervişoğlu gibi isimlere de yer verildi.

Ankete göre, Mansur Yavaş yüzde 19, Mustafa Verkaya yüzde 18, Ümit Özdağ yüzde 17, Devlet Bahçeli yüzde 10, Sinan Oğan yüzde 8, Meral Akşener yüzde 8, Koray Aydın yüzde 5, Tuğrul Türkeş yüzde 4, Oktay Vural yüzde 3, Musavvat Dervişoğlu yüzde 1 oy aldı.

Ayrıca sitede yapılan bir başka ankette de MHP’lilere “MHP Anayasa değişikliğinde AKP'ye destek olmalı mı” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 52’si bu soruya “Hayır” yanıtını verdi.

Sitede ayrıca görüş ve önerilere de yer verildi. Birçok MHP’linin görüşünü paylaştığı bölümde, MHP yönetimine yönelik eleştiriler dikkat çekti. Site yönetiminin gelen görüş ve önerileri MHP Genel Merkezi'ne iletecekleri kaydedildi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler