HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP’li Yalçın: Çözüm süreci, gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmesidir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, çözüm sürecinin, "gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmesi" gibi olduğunu savundu.

ANKARA(ANKA) - Yalçın "CHP de AKP gibi çözüm(!)cü olmuştur. 7 Haziran Seçimleri sonrasında HDP'nin 80 milletvekiliyle Meclise taşınmasında, CHP'nin izlediği hatalı stratejinin payı büyüktür" dedi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, "AKP ve CHP, gömleğin ilk düğmesini yanlış ilikledikleri için sonrakiler de yanlış iliklenmiştir. Çözüm süreci, gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmesidir. CHP de AKP gibi çözüm(!)cü olmuştur. 7 Haziran Seçimleri sonrasında HDP'nin 80 milletvekiliyle Meclise taşınmasında, CHP'nin izlediği hatalı stratejinin payı büyüktür. CHP kurmayları el altından çalışmışlar ve CHP'ye gidecek oyların bir kısmı HDP'ye yönlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

-"CHP'NİN SON BÜYÜK YANLIŞLARINDAN BİRİ HDP'Yİ YÖNETENLERİN PKK'LI OLDUĞUNU KABUL ETMEMESİDİR"-

CHP'nin son büyük yanlışlarından birinin HDP'yi yönetenlerin PKK'lı olduğunu kabul etmemesi olduğunu ileri süren Yalçın, "HDP'yi yönetenler, bu partide milletvekili olarak yer alanlar ve parti örgütü ile PKK arasında organik bağ vardır. Bu nedenle HDP ile PKK arasına set çekilmesi ve bu partinin bölücü terör örgütüne yaptırımda bulunması söz konusu olamaz. Demirtaş'a 'Örgütle aranıza mesafe koyun' demek, Kandil'e 'PKK'ya destek vermeyin' demekle aynıdır. O bakımdan HDP ile onun silahlı kanadı olan PKK arasına mesafe koymasını istemek beyhudedir. İsmi lazım olmayan bir HDP milletvekilinin 'PKK sizi tükürüğüyle boğar' sözü bunun bir kanıtıdır. Onların söyleminde bu gerçeği ispatlayan yüzlerce, binlerce ifade vardır. Bunun içindir ki MHP, HDP-PKK iş birliğiyle tırmanışa geçen terör olayları karşısında yargıyı harekete geçmeye çağırmıştır" dedi.

-"HDP HAKKINDAKİ GARİP YANILGI, TÜRK SİYASETİNİ BELİRSİZLİĞE İTMEKTEDİR"-

HDP hakkındaki garip yanılgının, Türk siyasetini belirsizliğe ittiğini savunan Yalçın, "Oysa yapılacak iş öncelikle durum tespitinin doğru yapılmasıdır. Bu bağlamda doğu ve güneydoğudaki halk ile bölücü terör örgütü arasına mesafe koymak daha mantıklıdır. Devletin yapması gereken de budur. Aksi takdirde yanlış başlayan bir iş yanlış sonuçlanacaktır" açıklamasında bulundu.

-"BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜYLE BÖLGE HALKI ARASINA KALIN BİR GÜVENLİK VE ŞEFKAT DUVARI ÖRÜLMELİ"-

Devleti yönetenlerin, öncelikle toplumsal barışı hedef alan ve 13 yıldır palazlandırılan bölücü terör örgütüyle bölge halkı arasına kalın bir güvenlik ve şefkat duvarı örmeleri gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Ne yazık ki bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun müsebbipleri, yanlış reçetelerin peşinde koşan siyasetçiler ve onları çeşitli konum ve sıfatlarıyla destekleyen sözde âkiller güruhudur. Demokrasi; suçluyu serbest bırakma, caniyi okşama rejimi değildir. Suçlular sokağa salınarak, silahlı örgütlerle masaya oturularak toplumsal barışın sağlandığı hiçbir ülke ve coğrafya yoktur" dedi.

-"ATEŞ YAKMAKLA MECUSİ OLUNMAZ"-

"MHP'nin tutumuna gelince... Ateş yakmakla Mecusi olunmaz. Kimi ısınmak, kimi yemek pişirmek, kimi de temizlik için ateş yakar" diyen Yalçın şunları kaydetti:

"MHP'nin sözde çözüm süreci, terörizm ve HDP-PKK karşısındaki tutumu halkı aydınlatmak için ateş yakmak olarak değerlendirilmelidir. MHP; yıllardan beri PKK'nın kanlı eylemleri karşısında terörle mücadelede devletin yapması gerekenleri dillendirmiş; sözde çözüm sürecinin yanlış olduğunu, bunun örgütü meşrulaştırmaktan başka işe yaramayacağını söyleyip durmuştur. Gelinen noktada MHP haklı çıkmıştır. Buna rağmen MHP'nin suçlanması, ihanet ve bölücülüğe karşı milleti uyandırmak için yaktığı ateşin mecusilik olarak değerlendirilmesi gibidir."

-"HDP'NİN PİSLİKLERİNİ AYAZA ÇIKARDIĞIMIZ İÇİN MHP'YE SALDIRMAKTADIR"-

Yalçın açıklamasında, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve HDP Mersin Milletvekili Dengi Mir Mehmet Fırat'ın MHP'ye yönelik açıklamalarına da değinerek, "HDP'nin pisliklerini ayaza çıkardığımız için MHP'ye saldırmaktadır. Bunların, burunlarıyla 40 yıllık geçmişi deşeleme çabası; partimize atacak çamur, yöneltecek iftira bulamamalarındandır" dedi.

-"MHP'NİN DÜNKÜ SORUMLU DAVRANIŞI BUGÜN DE SÜRMEKTEDİR"-

MHP'nin dünkü sorumlu davranışının bugün de sürmekte olduğunu söyleyen Yalçın, "Eğer bugün sokaklarda millet birbirini boğazlamıyorsa bu, MHP'nin ve camiamızın sağduyusu sayesindedir. MHP Lideri Devlet Bahçeli sürekli olarak parti mensuplarını, tabanını ve teşkilatları tahrik ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırmaktadır" ifadelerini kullandı.

-"CHP UCUZ SİYASETE TENEZZÜL ETMİŞTİR"-

"Cumhuriyet'i kuran partinin bu gidişi, gidiş değildir" diyen Yalçın şu ifadeleri kullandı:

"CHP; ucuz siyasete tenezzül ederek, oy uğruna tehlikeli sularda balık avlayarak acınası duruma düşen Tayyip Erdoğan ve AKP'nin hatasına düşmekte ısrarlıdır. CHP'yi Cumhuriyet'in düşmanlarının koruyucusu ve iş birlikçisi hâline getirenlerin MHP'ye saldırmakla ellerine geçecek bir kazançları olmayacağı gibi, bu kafayla herhangi bir erken seçimde mevcudu da korumaları imkânsızdır. Çünkü CHP'nin 7 Haziran seçimlerindeki stratejisi, siyasette gelinen noktanın en büyük amillerinden biridir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler