HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP'li Yeniçeri: Yeni senaryo, alevi-sünni çatışmasıdır

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Okmeydanı'nda yaşanan olaylarda cemevinin içinde bulunan Uğur Kurt'un hedef alınmasının profesyonel bir provokasyon olduğuna dikkat çekti.

MHP'li Yeniçeri: Yeni senaryo, alevi-sünni çatışmasıdır

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, Okmeydanı'nda göstericiler ile polis arasında yaşanan olaylara değindi.Uğur Kurt adlı vatandaşın olaylar sırasında bir cenaze törenine katılmak üzere bulunduğu cemevinin önünde silahla başından vurulduğunu ve yaşamını yitirdiğini vurgulayan Yeniçeri, olayı provokasyon olarak değerlendirdi.

Yeniçeri, şöyle devam etti:

"Cemevinin içinde bulunan Uğur Kurt'un hedef alınması olayın profesyonel bir provokasyon olduğunu göstermektedir. Bunu da Kürt-Türk çatışmasını planlayan odakların yaptığından kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Yeni senaryonun adı Alevi-Sünni çatışmasıdır. Kimse bu oyuna gelmemelidir. Yüzünü kapatanlar, polise molotof kokteyli atanlar, polisin zırhlı aracını yakanlar gösteri ve yürüyüş hakkını kullananlar değil, provokatörlerdir.

Yüzü kapalı bu militanlar kimlerdir? Emniyet güçleri neden silahsız ve saldırısız gösteri yapanların arasına bu yüzü maskeli militanların sızmasına izin verir? Yüzünü kapatıp polise molotof atan teröristlerin önceden tespit edilip, kitlenin içine sızması nasıl engellenemez olduğu anlaşılmazdır? Birileri kargaşa ve kaotik ortam yaratıp ardından provokasyon yapmaktadır. Olay budur.

Alevi ve Sünnisi ile bütün vatandaşlarımızın açık ve planlı bir tahrik ve provokasyon olan bölücü oyuna gelmemesi gerekmektedir. Yurttaşlarımızın soğukkanlılığı ve sağduyuyu muhafaza etmelerinin tam zamanıdır. Emniyet güçlerinin bu saldırıyla ilgili gerekli incelemeleri yaparak, katil ya da katilleri belirlemesi ve haklarında derhal gerekli işlemleri başlatması şarttır."

Çözüm sürecine de değinen Yeniçeri, "PKK'nın hazmettire hazmettire Türkiye'nin Güneydoğusunda özerk bir yönetim inşa etme süreci devam ediyor. Bölgeden aşama aşama devlet otoritesini sökme, yerine örgüt otoritesini inşa etme eylemleri bütün hızıyla devam ediyor. İktidar, 'analar ağlamıyor, cenaze gelmiyor' söylemleriyle halktan olanı biteni gizliyor" değerlendirmesinde bulundu.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler