HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP'li Yeniçeri'den eyleme destek

'Sessiz çığlık' eylemine, bu hafta MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de destek verdi.

MHP'li Yeniçeri'den eyleme destek

ANKARA'DA, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Oda TV, Şike, Gizli Belge ve 28 Şubat davalarında haksızlık ve hukuksuzluk yapıldığı iddiası ile 82. Kez Sakarya Meydanı'nda bir araya gelen 'Vardiya Bizde Platformu' öncülüğünde yapılan 'sessiz çığlık' eylemine, bu hafta MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de destek verdi.

Ankara Sakarya Meydanında toplanan Platform üyelerinin ve destek veren diğer grupların 'sessiz çığlık' eylemine, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin yanı sıra, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, tutuklu askerlerin ve destek veren asker yakınları katıldı.

Tutuklu subayların bir an evvel serbest bırakılması gerektiğini belirten MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri yaptığı açıklamada, "Bugün, gerek sayın Başbakan gerek dönemin yetkili ve etkili olan kişileri, bu davaları bir kumpas, ayarlanmış mahkemeler, uyarlanmış delillerin ürünü olduğunu ifade etmişlerdir. Bu ifade etmenin üzerinden aylar geçmesine rağmen, bu kumpası kimler yaptı? Bu yargılamayı kimler yaptı? Bu yargılama sonucunda bu insanlar neden hala içeride tutuluyor? Ve niye bu kadar, bunların aileleri ve çocukları perişan ediliyor? Bunun hesabını sorma noktasında hiçbir adım atılmamıştır. Açıkça ifade etmek gerekir ki, zulüm ile bir iktidarın payidar olması söz konusu olamaz" dedi.

"MESELE SADECE TSK'NIN MESELESİ DEĞİLDİR"

Tutukluların sadece Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) meselesi olmadığını ifade eden Yeniçeri,"Bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu mesele sadece Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) meselesi değildir. Bu mesele Türk Milletinin meselesidir. Bugün 16-18 seneye ya da idama mahkum edilenler var. Biz bunlara bi anlam veremiyoruz. Biz Genel Kurmay Başkanının terör örgütü mensubu, terör örgütü mensubunun da devletle muhatap edildiği bir süreci bir türlü vicdanımıza yediremedik. Bu mücadele de yanınızda olduğumuzu, hukuksuzluğu ve haksızlığın nerede olursa olsun görevimiz olduğunu ifade ediyorum" diye konuştu.

Yapılan açıklamadan sonra Platform üyeleri tarafından, eyleme katılan vekillere kitap hediye edildi ve haftaya aynı yerde toplanmak üzere grup üyeleri dağıldı.

(DHA)

En Çok Aranan Haberler