HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milli Eğitim Bakanı'ndan dershane açıklaması

Nabi Avcı, "Dershane taslağı düzenlemesi önümüzdeki günlerde Büyük Millet Meclisinde, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülecek. Sonra da TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek” dedi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Dershane taslağı düzenlemesi önümüzdeki günlerde Büyük Millet Meclisinde, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülecek. Sonra da TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek” dedi.

Tekirdağ'da belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuşma yapan Bakan Avcı, kamuoyunda dershane taslağı düzenlemesi olarak bilinen tasarının sadece dershanelere ilişkin bir düzenleme olmadığını ifade etti. Avcı, "Gündeme en çok dershaneler konusu gündeme geldiği için öyle algılandı. Ama dediğim gibi bu tasarı Milli Eğitim teşkilatında da köklü değişiklikler getirecek, öğretmenlerimizin istihdam politikaları konusunda düzenlemeler var” dedi.

Dershane konusunun Türkiye'nin gündeminde 30-40 yıldır olan bir konu olduğunu ifade eden Bakan Avcı, dershanelerin ne yaş grubu itibari ile ne gelir gurubu itibari ile ne bölgesel farklılıklar itibari ile sosyal adaleti sağlayıcı bir işlev görmediğini söyledi. Bakan Avcı, "Bugün kullanılmakta olan anlamının dışında, bunun bir paralel düzen olduğu meselesini meclisteki konuşmalarımızda kullanmıştık. Sınavın olduğu yarışın olduğu yerde insanlar daha avantajlı duruma geçmek isterler. Dershane sektörünün en büyük savunucusu da bu sınavlar olduğu sürece bu talepler olacaktır. Bu talepler olduğu sürece de birileri ek taleplerde bulunacaktır. Oysa rakamlara baktığımızda işin gerçek profilin de görüyoruz ki aslında dershaneler ne yaş gurubu itibari ile ne gelir grubu itibari ile ne bölgesel farklılıklar itibari ile sosyal adaleti sağlayıcı bir işlev görmüyor. Tam tersine dershaneler zaten önde koşmakta olan çocukları koşu bandında patinaj yaparak koşturmayı öngörüyor. Biz şimdi meclisimizin taktiri ile bu alanda oluşmuş olan birikimi okullara dönüştürerek Milli eğitim sistemimizle entegre etmek istiyoruz” diye konuştu.

"KENDİMİ GAZİNO SUNUCUSU ZANNETTİM"

Tekirdağ İsmet İnönü Kapalı Spor Salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısına konuşmacı olarak katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershane taslağı düzenlemesi ile ilgili açıklama yaptığı sırada, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mustafa Şentop'un, yoğun programı nedeniyle salona geç gelmesini esprili bir dille karşılayarak ‘hoş geldin' dedi.

Nabi Avcı, Şentop'un ismini anons ederek "Mustafa Bey'i görünce kendimi bir an gazinolarda oo Ahmet beyler de diyen sunucular vardır ya öyle hissettim. Hoş geldiniz Mustafa Bey” dedi.

Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı'nın yaptığı espri salondakileri güldürdü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler