HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır bildirisine AK Parti'den yanıt gelmedi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Mısır'daki idam cezalarına karşı tüm partilerin ortak bildiri yayınlamasını önerdi.

Mısır bildirisine AK Parti'den yanıt gelmedi

Hamzaçebi'nin bu önerisine MHP'den olumlu yanıt gelirken AK Parti öneriye yanıt vermedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bugün Meclis Genel Kurulu oturumunda söz alarak, TBMM'deki tüm siyasi parti gruplarına, Mısır'daki idam cezalarına karşı, TBMM'nin ortak bir bildiri yayınlamasını önerdi. Hamzaçebi, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, MHP'den olumlu yanıt aldığını, Ak Parti'nin ise bu öneriye yanıt vermediğini söyledi. Hamzaçebi, "Ben çağrıyı yaptım. AK Parti grubu destek vermedi. Ben destek vermemelerini, olumsuz yanıt olarak algılıyorum" dedi.

Hamzaçebi, öneriyi bugün TBMM Genel Kurul oturumu sırasında söz alarak yaptığını söyledi. "Mısır'da yaşananlar konusunda tüm siyasi parti gruplarına ortak duruş sergilememizi önerdim" diyen Hamzaçebi şöyle konuştu:

"İdam cezalarının yanlışlığı konusunda TBMM'nin hassasiyetini Mısır parlamentosuna iletelim çağrısında bulundum. Müşterek bir bildiri yayınlanmasını önerdim. AK Parti'den hiçbir yanıt gelmedi. MHP, aramızda yaptığımız konuşmalarda, bu öneriye destek vereceğini bildirdi. Hatta MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural yaptığı konuşmada da konuya olumlu yaklaştıklarını söyledi. Ancak AK Parti'den destek göremedim. Destek vermemelerini de ben, çağrıma olumsuz yanıt verdikleri olarak algılıyorum. Ortak bildiri çağrımıza destek vermiyorlar diye algılıyorum."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler