HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muammer Güler'den önemli açıklama

İçişleri Bakanı Muammer Güler gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Muammer Güler'den önemli açıklama

ANKARA (CİHAN)- İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm sürecini baltalayanların bunun altında kalacağını söyledi. Verilen sözlerin tutulmasını isteyen Güler, henüz beklenen neticeye ulaşıldığının söylenemeyeceğini vurguladı.

Muammer Güler, Gürcistan İçişleri Bakanı Irakli Gharibashvili ve beraberindeki heyet ile bakanlıkta görüştü. Gharibashvili, Bakan Güler'e madalya ve sertifika takdim etti. İki ülke ilişkilerinin geldiği noktayı anlatan Gharibashvili, Türkiye'nin bir operasyon sırasında kendilerine yardım ettiği için teşekkür etti ve saygı duyduğunu belirtti.

İzin verildiği sürece tecrübeleri paylaşmak ve işbirliği yapmak istediklerini dile getiren Gharibashvili, Kocatepe Camii'ni dün ziyaret ettiğini söyledi. İmamın kendisine ve heyetine çok büyük saygı gösterdiğini, bundan etkilendiğini belirten Gharibashvili, gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Bakan Güler de Türkiye-Gürcistan ilişkilerini ifade eden cümleler için teşekkür etti ve katıldığını belirtti. Stratejik işbirliğinin çok öneme haiz olduğunu vurgulayan Güler, bakanın ziyaretinin işbirliğini artırmada çok önemli fırsat ve vesile olduğunu söyledi.

1994 yılında imzalanan güvenlik ve işbirliği anlaşmasının önemine değinen Bakan Güler, istihbarat destekli uyuşturucu operasyonda 116 kilogram uyuşturucu madde yakalandığını ve bu operasyonun sonuçlandığını kaydetti. Uyuşturucu kaçakçılığının bu bölgede yoğun şekilde yapıldığını ancak son dönemde narko-teröre kaydığını belirten Güler, terörün kaynaklarının kurutulmasına yönelik önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Yapılan çalışmaların güzergahın değişmesine de yol açtığını dile getiren Güler, işbirliğinin devam edeceğinin altını çizdi. Güler, madalya ve sertifika için de teşekkür etti.

GHARİBASHVİLİ: ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALDIK, ZORLUK ÇIKARMAYACAĞIZ

Gürcistan İçişleri Bakanı Irakli Gharibashvili ise turist olarak giriş yapan Türklerin uyuşturucu taşıdığı ve yakalandığına ilişkin bir soruya elde bir delil olup olmadığını sordu ve varsa yardımcı olacağını kaydetti. Bazı önleyici tedbirler aldıklarını ve bunun bazılarına zorluk yaşatmışsa özür dilediğini belirten Gharibashvili, zorluk çıkarmayacaklarını taahhüt etti.

"HUZURUN SAĞLANMASI KONUSUNDA HERKESİN SORUMLULUĞU VAR"

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise çözüm sürecine ilişkin bir soruya silahlı unsurların sınır dışına çıkarılması ve daha sonra bütün insanları hitap edecek normalleşmenin daha yüksek seviyeye çıkarılmasının öngörüldüğünü ifade etti. Henüz beklenen neticeye ulaşıldığının söylenemeyeceğini vurgulayan Güler, plan ve hazırlıkların var olduğunu örgüt tarafından yapılan açıklamaları da dikkate almadıklarını kaydetti. Huzurun sağlanması konusunda herkesin sorumluluğu olduğunu, sadece AK Parti hükümetinin bir sorumluluğu bulunmadığını söyledi.

Öncelikle çatışmasızlık ortamının, silahların geri çekilmesini istediklerini belirten Güler, gerekli önlemlerin her zaman alınacağını vurguladı. Güler, muhataplar tarafından verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bölgede çok büyük destek olduğunu ve bölgenin milletvekili olduğunu hatırlatan Güler, çözüm sürecinden vazgeçilmesinin istenmediğini ve araştırmaların da bunu gösterdiğini ifade etti. Güler, "Çözüm sürecini baltalayan bunun altında kalır." dedi.

"KİMYASAL SİLAH KULLANIMININ BİR KARŞILIĞI OLACAK"

Suriye'deki karışıklıkların etkilerinin sorulması üzerine de Güler, sınır güvenliği, kaçakçılık ve terörle ilgili saldırılar konusunda tedbirlerin alındığını söyledi. Güler, kimyasal silah kullanımının ise bir karşılığı olacağının altını çizdi.

Olası olaylar konusunda bakanlığın genelgesine ilişkin bir soru hakkında Güler, böyle bir genelge yayınladığını ve olaylar karşısında her türlü tedbirin alınacağını söyledi.

Tezkere konusunda bir eksiklik varsa hükümetin gereken adımı atacağını belirten Güler, ancak şuan bunun yettiğini söyledi. Bakan Güler, sağlığıyla ilgili "Sağlığım göründüğü gibidir. Bir stent takıldı." dedi. Çözüm sürecine ilişkin sabote girişimleri konusunda ise gereken tedbirleri aldıklarını vurguladı.

Koruma memurunun alımı konusundaki bir soruya ise Güler, Meclis açıldığı zaman bunun gündeme getirileceğini kaydetti. Önemli yerlerin dışında stat ve üniversitelerde de bunların görev alabileceğini dile getiren Güler, 6 yıl görev yapanların da bu göreve geçebileceğini kaydetti. Polisin doğrudan kendilerini ilgilendiren konularda görev yapmalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

"ARAÇLARA ÇİP TAKILMASININ ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİYLE İLGİSİ YOK"

Araçlara çip takılması konusundaki bir soruya Güler, bunun özel hayatın gizliliğiyle ilgisi bulunmadığını vurguladı. Pilot uygulaması yapıldığını anlatan Güler, çalıntı araç ve diğer ihmallerle ilgili olduğunu belirtti. Özel hayatın ihlaliyle ilgisi bulunmadığını ifade etti. Henüz hayata geçmediğini ve pilot projesi olarak devam ettiğini kaydetti.

en son haber

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler