HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muhalifler Meral Akşener’e karşı “güç birliği” oluşturdu

Muhalifler, “Akşener ve diğer adaylar” şeklinde bölündü. Bölünen muhalifler Meral Akşener’e karşı “güç birliği” oluşturdu.

Muhalifler Meral Akşener’e karşı “güç birliği” oluşturdu

Genel başkan adayları Koray Aydın, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Sait Gönen ve Süleyman Servet Sazak önceki akşam iftarda buluşarak bugünkü kongre ve sonrasına ilişkin stratejilerini belirledi.

'BİZİ FİGÜRAN OLARAK GÖRÜYOR'

İftar yemeğinde Akşener’in muhalefet blokundan kopması, “Yollarını ayırdığı görülüyor. Meral Hanım daha baştan kendi başına hareket etmeye çalıştı. Gizli gündemi ve planı varmış gibi davranıyor. İmzalar toplanırken delegelere her adayın kendi adına topladığı mesajını attı, dava açıklamasında ayrı hareket etmek istedi. En son 15 Mayıs’ta alandan ayrılmamıza rağmen kalıp otobüs üstünden miting havasında konuşma yapması niyetini belli etti. Bizi figüran olarak görüyor ve bundan sonra da tek başına hareket edeceğini gösteriyor” diye değerlendirildi.

Akşener’e karşı “güç birliği” yapan diğer muhalif adaylar 10 Temmuz’a da katılma kararı aldı. 10 Temmuz dışında bir seçimli olağanüstü kongre tarihinin belirlenmesinin partiyi böleceği görüşünde birleşen muhalif adaylar, “İki başlı bir tablo ortaya çıkar. Bu partiye, ülkücü haraket ağır darbe olur, kaos çıkar. Genel merkez yönetimi görevdedir.

Olağanüstü kurultay kararı alma yetkisi beşte bir delege imzasının yanı sıra Genel Başkan ve MYK’da da vardır. 10 Temmuz bizim için meşrudur ve katılacağız” tespitini yaptı.

Akşener’in 10 Temmuz dışında bir tarihte ısrarcı olması halinde böyle bir girişime destek vermeyeceklerini değerlendiren muhalif adaylar, “Böyle bir durumda Akşener yalnız kalır. Bu süreç bizim için önemli bir imtihan ve alnımızın akıyla bu imtihanı vermeliyiz. Harekete bölecek, birliği bozacak tavırlardan kaçınılmalı. Aksi selimle hareket edelim aksi taktirde her şey heder olur gider” görüşünü dile getirdi.

Akşener’in muhalif adaylara sormadan bugünkü kurultayda divan başkanlığına Musavaat Dervişoğlu’nu önereceği bilgisini değerlendiren muhalifler, önemli olanın tüzük değişikliğinin gerçekleşmesi olduğunu, gerekmesi halinde kendilerinin de başka bir ismi divan başkanlığı için önerebileceklerini dile getirdi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler