HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muharrem İnce: Hiç kimse buradan ekmek çıkartamaz kendine

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova belediye başkanlığı seçimine ilişkin tartışmalara ilişkin konuştu.

ANKARA (ANKA)- İnce, "Bunlar sandıkta umudunu kaybedince Ankara'da umut arayan zavallılar, çirkefleşiyorlar. YSK'nın bu oyunlara alet olmayacağını düşünüyorum. Hiç kimse buradan ekmek çıkartamaz kendine" dedi.

İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek şöyle dedi:

"Yalova denince akla Atatürk geliyordu, termal geliyordu ama son günlerde kavurma yazdığınızda Google'a bu sefer Yalova çıkıyor. Yalova kavurmasıyla da meşhur oldu.

30 Mart günü biz bunları yendik, kimi yendik, devletin imkanlarını yendik, belediyenin imkanlarını yendik. Şer güçleri yendik."

-"SEÇİMİ KAYBETTİKLERİ KESİNLEŞİNCE DİYORLAR Kİ KISITLILAR, ZİHİNSEL ENGELLİLER OY KULLANDI DİYORLAR"-

Seçim sonrasındaki tartışmalara işaret eden İnce, şöyle devam etti:

"Önce 28 oyla CHP'li Vefa Salman belediye başkanı oldu. Sonra ilçe seçim kuruluna itiraz ettiler, sonuç alamadılar. Sonra il seçim kuruluna itiraz ettiler, oradan da sonuç alamadılar. Yine CHP'li Vefa Salman belediye başkanı oldu. Bu sefer 3-0 oldu. Şimdi YSK'ya itiraz ettiler. Seçmen listeleri çıkmış, seçmen listesinde bir itirazları olmamış. Seçim günü tutanaklarda bir itirazları yok. Seçimi kaybettikleri kesinleşince diyorlar ki "kısıtlılar, zihinsel engelliler oy kullandı' diyorlar. Peki YSK'ya kaç kişiyle ilgili müracaat ediyorlar. Liste kabarık 63 kişi Neden 63 kişi için müracaat ediyorlar , kafa bulandırmak için, kamuoyu oluşturmak için. Bunların içinde ölüler var, askerler var, sandık kurulu görevlileri var. Diyorlar ki "CHP hile yaptı'. Bunlar öyle büyük yalancı ki, bunlar öyle büyük düzenbaz kiBakın askerler, sandık kurulu üyeleri, ölüler, Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezindeki kısıtlılar oy kullanmamış. Aslında bunlar da biliyor o kişilerin oy kullanmadığını. Listeyi kabarık gösterip kamuoyuna mesaj vermek istiyorlar. Hepsi palavra çıktı bunların. Ölüler oy kullanmamış, Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezindekiler oy kullanmamış, sandık kurulu üyeleri, askerler oy kullanmamış. Peki geriye kalan kaç kişi kalıyor, 9 kişi kalıyor. Kim bunlar, bu kısıtlı, zihinsel engelli kim bunlar? Birisi AKP'li belediye meclis üyesinin yeğeni. İki; AKP Yalova İl Başkanlığı 1217 numaralı sandıkta sandığı partisi adına birisine emanet ediyor.Bu kişi partisinin sandık göreviyle ilgili kurslarına gitmiş. AKP'yi temsilen bu kişi orada oturmuş. Tutanağa partisi adına imza atmış. Bu fanatik partili seçimi kaybettiklerini anlayınca demişler ki bu kısıtlı, bu oy kullanamaz. Diyorlar ki bu oy kullandı, bu seçim iptal olmalı. Altın üye buna denir."

-"ÇİRKEFLEŞİYORLAR"-

"Bunlar sandıkta umudunu kaybedince Ankara'da umut arayan zavallılar, çirkefleşiyorlar" diyen İnce, "YSK'nın bu oyunlara alet olmayacağını düşünüyorum. Hiç kimse buradan ekmek çıkartamaz kendine. AKP'nin sandık görevlisinin CHP'ye oy verme ihtimali var mı sizce? Böyle bir şey olamaz" dedi.

-"1 TRİLYON LİRALIK KAVURMA"-

Yalova'daki "kavurma" tartışmasına değinen İnce, "Mazbatasını alıp görevine başladı ki başına gelmeyen kalmadı. Seçim öncesinde Mart ayında yenmiş kavurmaların faturası geldi. 1 trilyon liralık kavurma. Yağma Hasan'ın böreği. Herkes yemiş Yalova'da yemeği. Belediyeye kesmişler faturaları. 75 bin porsiyon. Yalova'da geçerli oy sayısı 65 bin. 75 bin porsiyon kavurma" diye konuştu.

-ŞEMSİYE ALTINDA BASIN TOPLANTISI-

"Şemsiyeleri kime verdin? 300 bin liralık şemsiye" diyen İnce, basın toplantısında örnek şemsiye dediği şemsiyeyi açarak, "On binlerce şemsiye, dağıtıyor. Şemsiyeyi aldılar ama oyu bize verdiler" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler