HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Murat Karayalçın CHP İl Başkanı oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı görevine Murat Karayalçın getirildi.

Murat Karayalçın CHP İl Başkanı oldu

Oğuz Kaan Salıcı'nın, 2015'teki seçimlerde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmesinin ardından yerine Murat Karayalçın getirildi. CHP'nin bugün gerçekleştirilen MYK toplantısında Salıcı'nın yerine Murat Karayalçın'ın atandığı bildirildi. Karayalçın'ın yarın saat 11.00'de gerçekleştirilecek devir teslim töreniyle Oğuz Kaan Salıcı'dan İstanbul İl Başkanlığı görevini teslim alacağı belirtildi.

MURAT KARAYALÇIN KİMDİR?

Rize Çamlıhemşinli bir ailenin oğlu olarak Samsun'da dünyaya gelen Murat Karayalçın, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye Bölümünden 1968 yılında mezun oldu. Karayalçın, 26 Mart 1989 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den (SHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bu görevini SHP'nin 11 Eylül 1993'te yapılan 4. Olağan Kurultayında Genel Başkanlığa seçilmesine kadar sürdürdü. Genel başkanlığa seçilmesiyle, DYP-SHP Koalisyon Hükümeti'nde Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı ve Dışişleri Bakanı (1994-1995) olarak görev yaptı. Şubat 1995'te SHP'nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birleşmesinden sonra genel başkanlıktan ayrıldı. 9-10 Eylül 1995 tarihlerinde yapılan CHP 27. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa adaylığını koydu, ancak Deniz Baykal'a karşı yenildi. 1995 genel seçimlerinde CHP listesinden Samsun Milletvekili seçildi.

18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koydu fakat kazanamadı. 22 Mayıs 1999'da toplanan CHP IX. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa adaylığını koydu fakat kazanamadı. 2001 yılında CHP'den istifa etti ve Fikri Sağlar ile birlikte solda yeni bir oluşum için yola koyuldu, solda ittifak hareketi ile geniş tabanlı bir parti oluşturulmaya çalışıldı. Mayıs 2002'de Sosyaldemokrat Halk Partisi adında yeni bir parti kurdu. 2004 Yerel Seçimleri'nde Sosyaldemokrat Halk Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına tekrar aday oldu ancak kazanamadı.

2009 Yerel Seçimleri'nde CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu; ancak seçimleri kazanamadı. 2012-14 arasında CHP Parti Meclisi üyeliği yaptı. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler