HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Murat Karayalçın Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek turunda

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlarından Murat Karayalçın, Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek turları kapsamında Kırşehir'e geldi.

Kırşehir'de CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin tarafından ağırlanan Karayalçın, parti il binasında basın toplantısı düzenledi.

Yılmaz Zengin'in yaptığı bilgilendirme toplantısının ardından konuşan Murat Karayalçın, "Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek mitingleri kapsamında Türkiye'yi karış karış geziyoruz. İhsanoğlu'nu 12. Cumhurbaşkanı olarak seçtirmek için bu çalışmaları artan tempo ile yürütüyoruz. Sayın İhsanoğlu'na destek veren öteki siyasi partilerimizin yöneticileri ve mensupları da en az CHP kadar bu çalışmalarda sorumluluk üslenmeleri gerekir. Türkiye'de yeni bir dönemi başlatmak zorundayız. Demokrasiyi tam anlamıyla işletmek isteyen, daha çok demokrasi diyen, özgürlükleri tam olarak sağlamak isteyen, daha çok özgürlük isteyen, insan haklarının gereğini sonuna kadar getirmek isteyen ve bu bölgenin insanı olan Sayın İhsanoğlu'nu Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı olarak seçmek ve seçtirmek istiyoruz. Böylelikle Türkiye'de kardeşliğe dayalı, demokrasiye dayalı, birlikteliğe dayalı, kimseyi dışlamayan, kimseyi itibarsızlaştırmayan, kimseyi şeytanlaştırmayan yeni bir dönemi başlatmış oluruz. Ben parti gözetmeksizin bütün yurttaşlarımı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermeye çağırıyorum. Bizim için önemli olan Türkiye'nin idari yapısı içerisinde, ülkenin siyasi yapısı üzerinde vesayet mekanizmasının olmamasıdır. Vesayet mekanizması kimin tarafından işletilirse işletilsin, biz vesayet mekanizmasına ve ilişkilerini kuranlara CHP olarak karşıyız. İster asker olsunlar, ister sivil olsunlar demokrasi yalın şekliyle işletilmelidir. Türkiye'nin bir hukuk devleti olması gerekmektedir. Hukuk devletinin gerekleri herkes için işletilmelidir. Her davada her iddiada bu devletin anayasası ve yasaları neyi öngörüyorsa o yapılmalıdır. Hiç kimseye farklı muamele yapılmamalıdır. Ben bunu Balyoz davasında yargılanan askerler için de dile getirmiştim, şimdi ne davasıysa bunun adı, bu dava nedeniyle yargılanmakta olan emniyet mensupları için de dile getiriyorum. Kim olursa olsun, hangi kesim olursa olsun, yasalar ayrımsız bir biçimde işletilmelidir. Yargı bağımsız bir yapıya kavuşturulmalıdır” şeklinde konuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler