HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müsavat Dervişoğlu MHP'den istifa etti

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve MHP İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP’den istifa etti. İstifa kararını Twitter hesabından duyuran Dervişoğlu, istifasını “Hedef ve ülkülerimize hizmet ettiğine artık inanmadığım bir siyasi yapı ile birlikte anılmayı anlamlı bulmadığımdan, MHP’den istifa ediyorum” sözleriyle duyurdu. Meral Akşener'e yakınlığıyla bilinen Müsavat Dervişoğlu'nun MHP'den istifa etmesi, akıllara 'yeni bir parti mi kuruluyor?' sorusunu getirdi.

Müsavat Dervişoğlu MHP'den istifa etti

Meral Akşener'e yakınlığıyla bilinen Dervişoğlu, istifa kararını Twitter hesabından duyurdu. Dervişoğlu, istifasını “Hedef ve ülkülerimize hizmet ettiğine artık inanmadığım bir siyasi yapı ile birlikte anılmayı anlamlı bulmadığımdan, MHP’den istifa ediyorum” sözleriyle duyurdu.

Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Merkezi’ne gönderdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi:

“Hedef ve ülkülerimize hizmet ettiğine artık inanmadığım bir siyasi kurum ile birlikte anılmayı anlamlı bulmadığımdan, çocukluğum dahil bütün bir ömrü içinde geçirdiğim ve geçmişte mensubu olmakla şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ediyorum. Gereğini bilgilerinize sunarım.”

AKŞENER: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Meral Akşener, twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Akşener, "YSK kanuna aykırı olarak bir karar vermiştir.Açılan sandıklar sonrası verilen karar hukukun katledilmesidir.Elbette takipçisi olacağız" dedi.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

Müsavat Dervişoğlu, 1960 yılında Ankara‘da Fatsa’lı bir ailenin oğlu olarak doğmuştur. Annesinin adı Neşide Dervişoğlu, babasının adı Av. Nail Dervişoğlu’dur. Adalet ve Hürriyet adlarında kardeşleri vardır. İlkokul ve ortaokulu Fatsa’da okudu. Lise eğitimini ise Ankara, Fatsa ve Samsun‘da tamamladı. 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesine kayıt yaptırdı. 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askeri darbe ile zorunlu olarak öğrenimine ara verdi. Daha sonra öğrenci aflarından yararlanarak ön lisans eğitimini tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde okumaya devam etti.

(MHP) Milliyetçi Hareket Partisi‘nin çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında önemli görevler yüklendi. 1978 yılında Fatsa (ÜGD) Ülkücü Gençlik Derneği Başkanlığı ile başlayan siyasi yöneticilik hayatını, 1987–1989 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı ile devam ettirdi. 1989 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’ndan alınarak, Alparslan Türkeş tarafından MHP Genel Merkez’de görevlendirildi. Daha sonra Alparslan Türkeş tarafından MHP İzmir teşkilatı’nda görev yapmak için İzmir‘e gönderildi.

2000–2009 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı olarak görev yaptı. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı görevinden istifa etti. Olamayınca ilk Kongrede yeniden il başkanı seçildi.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel milletvekili seçimlerinde milletvekili olmak için tekrar istifa etti. 4 Kasım 2012’de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığına Aday Oldu. Seçimi Kazanamadı Ancak Parti İçerisinde Söz Sahibi Olduğunu İspatladı.

İzmir’de yaşayan Müsavat Dervişoğlu, ticaretle uğraşmaktadır.

Müsavat Dervişoğlu, evli ve Zeynep adında bir kızı vardır.

İşte istifa dilekçesi;


En Çok Aranan Haberler