HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mustafa Balbay Meclis'te yemin etti

Dün Sincan Cezaevi'nden tahliye olan CHP milletvekili Mustafa Balbay, bugün Meclis'e gelerek yemin etti.

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın ardından cezaevinden çıkan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 günlük cezaevi günlerinin ardından bugün ilk kez Meclis’e geldi.

Balbay, TBMM’de başlayan bütçe görüşmeleri öncesinde meclis kürsüsünden yemin ederek resmen milletvekilliği görevine başladı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Balbay’ın yemin töreninin 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününe denk gelmesinin anlamlı olduğunu vurgulayarak tutuklu bulunan diğer vekillerin de Mecls çatısı altında olması gerektiğini söyledi.

Çiçek’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Balbay’ın yemin töreni de ilginç görüntülere de sahne oldu.

Yemin ettikten sonra Mustafa Balbay’ı ilk kutlayan Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Belma Satır oldu. Satır’ın ardından Balbay’ı yine AKP ’li Nurettin Canikli ile de tokalaştıktan sonra Mustafa Balbay BDP grubunun önünden geçerek CHP’lilerin yanına gitti ve tebrikleri kabul etti. Balbay'ı, yemin ettikten sonra 6 Bakan'ın bulunduğu hükümet sıralarından sadece Ekonomi Bakanı zafer Çağlayan’ın alkışladığı görüldü.

HASİP KAPLAN’DAN BALBAY’A JEST
CHP’liler sırayla Balbay’ı tebrik ederken bu sırada konuşma sırası gelen BDP’li Hasip Kaplan kürsüye geldi. O konuşurken CHP grubunda tebrik merasimi devam etmesi üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek CHP’lileri ‘daha sonra devam edersiniz’ diyerek uyardı. Hasip Kaplan ise konuşmak için bekleyebileceğini belirterek, kürsünün yanındaki merdivenlere oturdu. Partililerin tebriklerini kabul eden Mustafa Balbay, daha sonra merdivenlerde oturan Kaplan’a teşekkür etti.

Mustafa Balbay Genel Kurul’daki koltuğuna oturduktan sonra BDP’li vekiller de tek tek gelerek Balbay’ı kutladı.

KILIÇDAROĞLU İLE BİRARAYA GELDİ

Dün tahliye olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, eşi Gülşah Balbay ile birlikte CHP liderini TBMM'deki makamında ziyaret etti.

Balbay, "Biraz geciktim Sayın Genel Başkanım" derken Gülşah Balbay da, "Teşekkür ederim. Zor günleri sizin desteğinizle aştık" diye konuştu. Kılıçdaroğlu da, "Biz bir aileyiz" diye konuştu.

-"SAYIN GENEL BAŞKANIM ŞU ANDA BEN HAZIRIM DİYORUM, ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE NE DÜŞERSE"-

Balbay, "Bilmiyorum anımsar mısınız, ben kelimelerle oynamayı çok severdim, siz de zaman zaman arar takılırdınız. Ben bir defa çok teşekkür ederim şahsınızda CHP'nin hem benim milletvekili adayı olarak kabul edip saflarına alması beni hem içeride çok güçlendirdi, bu tür şeylerin insana verdiği gücü anlatamam, insanın bunu yaşaması gerekir. Kendimi çok daha güçlü hissettim. Ayrıca da daha sorumlu hissettim. Sayın Genel Başkanım şu anda ben hazırım diyorum. Önümüzdeki süreçte ne düşerse, çünkü hem yerel seçimler var" dedi.

CHP lideri de, "Çok çalışacaksınız" derken Balbay da, "Çalışacağım. Genel anlamda yerel seçimlerde görev vereceğiniz yerlerde, belediye başkan adayının yardımcısı ben olacağım" derken CHP Genel Başkanı da, "Öyle olacak, hepimiz beraber çalışacağız" diye konuştu. Balbay da, "Sizin enerjinize yetişir miyim bilmiyorum" derken Kılıçdaroğlu da, "İçeride büyük bir enerji biriktirdiniz. Onu göreceğiz" derken şöyle konuştu:

'UMUYORUM BALBAY BİR BAŞLANGIÇ OLUR'

"Sayın Balbay'ın özgürlüğüne kavuşması bizim açımızdan büyük bir mutluluk ama bu mutluluğun buruk bir mutluluk olduğunu ifade etmek isterim. Sayın Balbay özgürlüğüne kavuştu ama hala tutuklu milletvekilleri var, tutuklu gazeteciler var, tutuklu avukatlar var, tutuklu belediye başkanları var, tutuklu askerler var. Baktığınız zaman çok sayıda aydının ülkenin geleceği ile ilgili yorum yapan görüş yapan pek çok aydının hapishanelerde çürüdüğünü görüyoruz. Daha vahim olanı hapishanede ölüme yatıranlar var. Tedavi edilmeyenler var, Türkiye bunları aşmak zorunda. Dünyaya rezil oluyoruz. Demokrasimiz yara alıyor, özgürlük söylemlerimiz havada kalıyor, umuyorum Balbay bir başlangıç olur ve Türkiye bu kirliliklerinden tümüyle arınmış olur."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler